Hírek

Az elegancia egy hozzáállás!

Az elegancia egy hozzáállás!

Az elegancia egy hozzáállás!

Az elegancia egy hozzáállás! A Longines egy tradícionális svájci óragyár. A márka a különböző kollekcióinak modelljeit az elegancia és a tradíciók tiszteleténk középpontba helyezésével hozza létre. 1832-ben Auguste Agassziz megnyitott egy kis üzletet St. Imierben. Lánytestvére egy kereskedőhöz ment feleségül, 1834-ben született meg gyermekük, akit Ernestnek neveztek el. Ernest Francillon volt aki a Longines cég alapjait megalkotta.

Érdekességek a Longines márkával kapcsolatban!

Albert Einstein Longines karórája

 

1943-ban egy Longines ezüst zsebórát és 1929-ben pedig egy Longines arany karórát birtokolt Albert Einstein. Azt a Longines-karórát amelyet 1931-ben egy rabbi mutatott be Einsteinnek 2008-ban New Yorkban 596 000 dollárért árvereztek el! Einstein Longines karórája a legdrágább Longines időmérő, amit valaha értékesítettek egy aukción! Jelenleg Einstein Longines karórája a svájci Bern történeti múzeumban található!

Longines és a sportágak szponzora!

1878-ban történő első fejlesztésuk óta a Longines folyamatosan nagy figyelmet fordít és erős kapcsolatokat épít a különböző sportágakkal. Első alkalommal lóversenyt, majd a triatlon és a sífutás sportágakban jelent meg a Longines márka szponzorként. Ma már több rangos világverseny is hivatalos időmérőjének nevezte ki a Longines, így többek között az 1980-as években a Formula 1, az Íjászat világbajnokság, a Commonwealt Games, a French Open, a World Artistic Gymnastics Championships, a Show Jumping World Cup, az FIS Alpine Ski World Cup.