Hírek

HARMADIK LIMITÁLT KIADÁSÚ MONACO KARÓRA

HARMADIK LIMITÁLT KIADÁSÚ MONACO KARÓRA – A TÖRTÉNELMEN ÁTÍVELVE

HARMADIK LIMITÁLT KIADÁSÚ MONACO KARÓRA

HARMADIK LIMITÁLT KIADÁSÚ MONACO KARÓRA – A TAG HEUER NEW YORK VÁROSÁBAN EGY EXKLUZÍV ESEMÉNYEN MUTATTA BE A HARMADIK LIMITÁLT KIADÁSÚ MONACO KARÓRÁT

  • A TAG Heuer bemutatta az öt limitált kiadású Monaco karórák harmadik modelljét az ikon 50. évfordulója alkalmából.
  • A harmadik limitált kiadás az 1990-es éveknek állít emléket, követve az első (1970-es évek) Monaco Formula 1 Grand Prix alkalmával bemutatott modellt, illetve a második karórát (1980-as évek), amelyet Le Mansban mutattak be.
  • Az exkluzív bemutatóra New Yorkban került sor. A vendégek között szerepeltek a márka nagykövetei: Jean-Éric Vergne a 2017/2018-as Formula E bajnokság győztese, Patrick Dempsey színész, illetve Paulina Vega modell.

 

HARMADIK LIMITÁLT KIADÁSÚ MONACO KARÓRA New York, Amerikai Egyesült Államok – 2019. július 11: Múlt éjszaka a TAG Heuer egy felejthetetlen eseményt rendezett New Yorkban (Cipriani 25 Broadway), ahol a márka ikonikus órájának 50. évfordulója alkalmából a legújabb limitált kiadású Monaco karórát is bemutatták.

Az exkluzív eseményen a márka nagykövetei is részt vettek: az autóversenyző és a 2017/2018-as Formula E bajnokság győztese Jean-Éric Vergne, a Hollywoodi színész Patrick Dempsey és a korábbi Miss Universe Paulina Vega, aki az esti ünnepség műsorvezetője volt.

A vendégek a megérkezést követően a TAG Heuer örökségét bemutató kiállításon sétáltak keresztül, mielőtt beléptek a méltóságteljes esemény helyszínére.

A MONACO karóra bemutatását egy látványos fény show kísérte

A karóra bemutatását egy látványos fény show kísérte neonvilágítással és a TAG Heuer Monaco történetét bemutató videó vetítéssel kiegészítve. Így mutatták be az 1990-es évek által inspirált legfrissebb limitált kiadású modellt.

Az 50 éves mérföldkőre emlékezve a TAG Heuer öt új Monaco karórát mutat be az év során, amelyeket az 1969 és 2019 közötti különböző évtizedek ihlették. Az első modellt, amelyet az 1969 és 1979 közötti évek inspiráltak, májusban a Monaco Formula 1 Grand Prix keretében mutatták be.

A második limitált kiadást a franciaországi Le Mansban mutatták be

A második limitált kiadást, amely az 1979-1989-es éveknek állít emléket, júniusban a franciaországi Le Mansban mutatták be. A Monaco karórák harmadik kiadását az 1990-es éve ihlették. A nagyszabású bemutatására tegnap éjszaka került sor.

Az ünnepség teljes mértékben előkészítette a talajt a 2019-es New York City E-Prixre, a Formula E Bajnokság versenyére, amelyet Brooklynban a Red Hookon rendeznek július 13 és 14-én. A versenyen Vergne Brookly utcáit szeli át, hogy megvédje címét.

A TAG Heuer a FIA Formula E Bajnokság hivatalos időmérője és alapító partnere. A versenyt az 2014-es indulása óta támogatja. Napjainkban a cég büszke arra, hogy a FIA Formula E hivatalos időmérő szponzora, és bajnokság hivatalos óráját és kronográfját biztosítja.

Az 1990-es évek által inspirált kialakítás

A harmadik limitált kiadású Monaco modellt az 1990-es évek stílusa és trendjei ihlették. Kemény ipari megjelenése az említett évtized őszinte utcai stílusának jellemzőit tükrözi. A speciális gyűjtők számára készült kiadás kék és ezüst színeit dinamikus piros elemek egészítik ki.

A rozsdamentes acél négyzet alakú kronográf szemcsés ródiummal futatott számlappal rendelkezik, homokfúvott, kék számokat tartalmazó mellékszámlapokkal. A perem és a Heuer logó kék színű, az indexek és a központi másodpercmutató piros.

A Heuer logó és a perc, másodperc skála kék színe kontrasztot képez a mutatók és az indexek, illetve a számlap piros elemeivel. Ezt a színösszeállítást a piros varrással ellátott kék perforált borjúbór szíj egészíti ki.

Az eredetihez hasonlóan a nyomógombok a tok jobb oldalán helyezkednek el, míg a korona baloldalon található – egy szokatlan megoldás, amely az elmúlt 50 évben jellemezte a Monaco órákat.

Az 1990-es évek által inspirált tok hátlapjára a „Monaco Heuer” logót gravírozták, az „1989-1999 Special Edition”, illetve az „One of 169” (Egy a 169-ből) feliratot gravírozták. Az eredeti modell által inspirálva a rozsdamentes acél hátlapon vertikális és cirkuláris csiszolt mintázat látható.

A tokban egy Calibre 11 szerkezet található, az automatikus felhúzást biztosító kronográf szerkezet modern változata, amely elsőként az eredeti Monaco órában jelent meg 1969-ben. Ez az óra limitált, 169 darabszámban kerül forgalomba.

Visszatekintés a TAG Heuer Monaco és Calibre 11 elmúlt 50 évére

Amikor a Heuer Monacot (akkoriban a TAG nem volt a vállalat része) 1969. március 3-án egy New Yorkban és Genfben egyidőben tartott sajtótájékoztatón bemutatták, az újságírók és az órák rajongói egyaránt el voltak bűvölve. A Monaco vakmerő és ikonikus kialakítása azonnal felismerhetővé teszi, korábban sosem látott vízálló, négyszög alakú tokkal.

Ez tökéletesen kiegészítette az akkori svájci órakészítés fejlett technológiáját. A Heuer által fejlesztett és forgalomba hozott Calibre 11 volt a világ első automata felhúzású kronográf szerkezete.

Akkoriban a Heuer vezérigazgatója Jack Heuer úgy vélte, hogy ez az innovatív fejlesztés olyan külsőt követel, amellyel felhívja magára a világ figyelmét. A Monaco mindennek eleget tett.

1971-ben megszületett a Monaco Steve McQeennek és a „Le Mans” című filmnek köszönhetően.

Ellentmondásos szupersztár

Az elmúlt két évtized során a Monaco szorosa kapcsolódott a minőségi órakészítéshez új fejlesztések, dizájnok és anyagok felhasználásával. A Monaco a mai napig rendelkezik azzal a forradalmi szellemiséggel, ami egyszerre tette népszerűtlenné és híressé.

Az ikon mögött álló teljes történetet a a „Paradoxical Superstar” nevű új könyv mutatja be, amely korabeli szakértői véleményeket és az óra kialakításáról, a szerkezetről készült vázlatokat is tartalmaz.

Nicholas Foulkes brit író és újságíró, az óraszakértő Gisbert Brunner és az amerikai író Michael Clerizo mind hozzájárultak egy-egy fejezettel a könyvhöz, amely a Monacora jellemző örökséget és innovációt szemlélteti. Kihangsúlyozva a karóra kötelékét a névrokon városhoz, II. Albert monacói herceg írta a könyv előszavát.

MONACO 1989–1999 LIMITÁLT KIADÁS
Referenciaszám: CAW211X.FC6468

HARMADIK LIMITÁLT KIADÁSÚ MONACO KARÓRA

JELLEMZŐK

SZERKEZET

TAG Heuer automata Calibre 11, 30 mm-es átmérő, 59 ékkő, egyensúlykerék 28800 vibrációval óránként (4 Hz). 40 óra járástartalék.

FUNKCIÓK

Másodperc és perc kronográf; dátum, óra, perc és másodperc jelzés 3 óránál, kronográf percszámláló 9 óránál, központi kronográf másodpercmutató

TOK

39 mm-es rozsdamentes acél tok, rögzített rozsdamenetes acél lünetta, zafír kristály, polírozott acél korona 9 óránál és nyomógombok 2, illetve 4 óránál. 100 méterig (10 bár) vízálló, acél hátlap „1989-1999 Special Edition (speciális kiadás)” és „One of 169 (egy a 169-ből)” gravírozásokkal

SZÁMLAP

Szürke szemcsés, ródiummal futtatott számlap, homokfúvott számlálók, piros elemek a mutatókon és az indexeken, foszforeszkáló óra- és percmutatók, illetve indexek

 

SZÍJ

  • Kék borjúbőr szíj, polírozott rozsdamentes acél pillangózárral
  • 169 darabos limitált kiadás

 

SPECIÁLIS CSOMAGOLÁS

 

Akárcsak az órát magát, az óra csomagolását is az eredeti óra ihlette. Minden speciális kiadású modell olyan dobozban kerül forgalomba, amely az órához és a megfelelő, általa bemutatott évszázadhoz is illeszkedik. Az 1990-es évek által inspirált modell sötétkék dobozban található, amelyet a Heuer logó és egy vízszintes sakktábla mintázatú sáv díszít. Az óra piros párnán nyugszik, amelyet szürke kiegészítők tesznek teljessé – ugyanaz a szín, amely a számlapon is megtalálható.