Hírek

A Longines Equestrian Pocket Watch Jockey 1878 – a Longines és a lovas sportok közötti kapcsolat záloga

A Longines Equestrian Pocket Watch Jockey 1878 a Longines és a lovas sportok közötti kapcsolat záloga

A svájci órakészítő márka bemutatja a Longines Equestrian Pocket Watch Jockey 1978 órát, amely a márka lovas sportokhoz fűződő kapcsolatát és szenvedélyét jelképezi. A zsebóra 18 karátos aranyból készült, és a Longines által gyártott első kronográf modell másolata. Rendkívül limitált 20 darabos szériában készült, minden darab hátlapján egy zsoké és lovának gravírozása látható.

1978-ban az új mechanikai eljárásoknak köszönhetően a svájci órakészítő márka, a Longines kifejlesztette az első kronográf szerkezetet. Ez az óra a másodperc tört részének megfelelő pontosságú mérésre volt képes. A Longines megtartotta kimagasló pozícióját a lóversenypályák világában a 19. század végéig. Emellett körvonalazódott az óra gyártásának szükségessége, miközben az első lovat és lovasát ábrázoló modellek megjelentek. Ez a kronográf volt az első mérföldkő abban a hosszú folyamatban, amely a svájci órakészítő márkát világhírű szervezetek, versenyek és ugróversenyek partnerévé tette. Napjainkban a Longines büszkén mutatja be újra ezt a kivételes darabot.

A hagyomány és a teljesítmény szimboluma

A 18 karátos rózsaaranyból készült zsebóra hátlapjára egy zsokét és lovát gravírozták, amely az eleganciát, a hagyományt és teljesítményt szimbolizálja – a márka legfőbb értékeit. Az óra vázát egy manuálisan felhúzható szerkezet adja, amelyhez kizárólag a Longines számára készített oszlopkerekes kronográf csatlakozik. A szerkezetet a felhúzó koronán található nyomógomb segítségével lehet aktiválni. A kékacél oszlopkereket a gravírozott borítás felnyitását követően csodálhatjuk meg. Az inspirációként szolgáló Lépine fém zsebóra a Saint-Imier városában található Longines múzeumban látható.

A Longines és a lovassportok közötti szoros kapcsolat szemtanújaként ezt a kivételes modellt rendkívül limitált szériaszámban gyártották. Minden darab számozott. Az óra 55 mm átmérőjű, jelzi az órákat, a perceket és 6 óránál a másodperceket. A mutatók elegáns kékacélból készültek. A pontos másodpercet a kronográf központi mutató jelzi. A fehér számlapot nagy római számok díszítik. A másodpercmutatónál arab számok láthatóak. A finoman megmunkált fület az eredeti zsebóra alapján készítették.