Hírek

Mido Ocean Star GMT

Mido Ocean Star GMT – A Mido vízisportokhoz kifejlesztett szériája ezúttal a második időzóna kijelzésére alkalmas időmérővel bővült. Az Ocean Star GMT egy masszív búváróra, mellyel akár a tengereken hajózva is könnyen leolvashatjuk a helyi és otthoni időt.

Mido Ocean Star GMT

Az Ocean Star széria

A modellcsalád elnevezése, valamint szimbóluma – a tengeri csillag, mely megkapó domborművön rendszeresen megjelenik az ide tartozó órák hátlapján – egyértelműen utal arra, hogy ezeket az órákat vízi felhasználásra (is) készítették. A legalább 20 bar, vagyis 200 méter magas vízoszlop nyomásának ellenálló tömítések, a robusztus forma, zárható korona vagy az olyan apróságok, mint a merülési idő nyomonkövetését segítő világító pötty a lünettán ma már elvárás az ilyen órákkal szemben.

A számlap

Az egészen mélyfekete számlaptól jól elkülönülnek a hófehér indexek és mutatók, melyek a sötétben/víz alatt világító Super-LumiNova® réteget kaptak. Az óra- és percmutató kiegészül egy kékre lakkozott harmadik, a központi tengelyre erősített mutatóval is, melynek segítségével a számlap szélén rézsútosan elhelyezkedő karimára felfestett 24 órás skálán olvashatjuk le a második időzónát.

Mido Ocean Star GMT

A lünetta kékre színezett kerámiabetétje gyönyörűen csillan a napfényben, ráadásul jóval ellenállóbb a karcolódással szemben alumínium társainál. 12 óránál a búvárórákról elmaradhatatlan lume pötty: az egyirányba forgatható lünettán ez jelzi a 0-át, amikor a merülési időt beállítjuk.

Mido Ocean Star GMT

Tokozás

A bordázott szélű lünetta jobb tapadást biztosít akár a vízben is, anyaga rozsdamentes acél, akár csak a szaténfényű és polírozott óratoké. Átmérője 44 milliméter, melyből a csavarzáras korona és a koronavédők lógnak ki jobb oldalon. Míg a számlap felöli oldalt dupla tükröződésmentes bevonatú zafírüveg védi, a menetes hátlapon a megszokott tengeri csillag relief helyett a GMT funkcióhoz kapcsolódó 24 időzónát találhatjuk. Ennek referenciapontja a London közeli Greenwich, a GMT elnevezés is innen ered (Greenwich Mean Time).

Mido Ocean Star GMT

Mido Ocean Star GMT – Variációk

A fekete-kék színkiosztás mellett fekete-narancs illetve aranyszínű PVD kiadás szerepel a jelenlegi kollekcióban. Mindegyik modell vízállósága 200 méter, és a Mido Caliber 80 szerkezetet kapta, melynek Elaboré fokozatú alapszerkezetét a cégcsoporthoz tartozó ETA svájci gyártó szállítja a Mido részére.

Modellszámok:

Fekete-kék: M026.629.17.051.00

Fekete-narancs: M026.629.11.051.01

Arany színezésű PVD: M026.629.22.051.00