Egyéb

TAG HEUER CONNECTED OKOSÓRA BRIGHT BLACK LIMITÁLT KIADÁS

A TAG Heuer elsőként indította útjára okosóra kollekcióját a svájci luxusóra gyártók között. Az igényes anyagválasztás, a részletekig gondos kidolgozás és az egyedi számlap-variációk azonnali sikert hoztak a 160 éve nyughatatlan, avantgarde manufaktúrának. A mostani limitált kiadás a csillogó aranyat kombinálja az időtlen feketével.

NEMES ANYAGOK

A TAG Heuer tervezőmérnökei elsőként a titánt választották ki, mint a Bright Black limitált kiadás meghatározó alapanyagát. A titán 50 %-kal könnyebb az acélnál, ugyanakkor 30 %-kal keményebb. Ezek a tulajdonságok vonzóvá teszik az óragyártás számára, hiszen nagyobb tokméret esetén sem fogja kényelmetlenül lehúzni a csuklónkat.

A titán szürke színe helyett azonban fekete DLC bevonat mellett döntöttek. A DLC (diamond-like carbon) egy kémiai eljárás, amelynek során gyémánt szerkezetű bevonatot visznek fel a fémfelületre. Eredményül egy rendkívül kemény, korrózióálló fekete felszínhez jutunk. Ebben az esetben mikroszemcsékkel tovább strukturálták az anyagot, érdes tapintást hozva létre.

A lünetta ezzel szemben tükörpolírozású kerámia, éles kontrasztot alkotva a DLC bevonatú titán karcos megjelenésével. A kerámia keménysége és UV-állósága azt eredményezi, hogy egy gyakorlatilag karcolhatatlan anyag jelenik meg a számlapot körbe ölelő felületen, amely extra bónuszként nem halványul, nem fakul ki az idő múlásával sem.

A fekete tónusokat több helyütt rozéarany lakkozás teszi izgalmasan vonzóvá. A lünetta percskálája és arab számai, a mechanikus nyomógombok bemélyedései a tok jobb oldalán, valamint a többfunkciós korona végén elhelyezett TAG Heuer pajzs is ilyen kitöltést kapott.

A Bright Black limitált kiadás mellé 3 egyedi szíj is elérhetővé válik, melyek mindegyike kompatibilis a 3. generációs TAG Heuer Connected órákkal. A szíjak ellenálló gumi alapon puha bőborítást kaptak, fekete, barna és kék színben. Miként megszokhattuk, az új szíjak is könnyedén cserélhetőek az innovatív gyorskioldónak hála, ami lehetőséget kínál minden TAG Heuer Connected tulajdonosnak arra, hogy alkalomnak, öltözéknek megfelelően módosítsa órája megjelenését!

EGYEDI SZÁMLAPOK

Kifejezetten a TAG Heuer Connected Bright Black kiadás alkalmából a szoftveres csapat egy vadiúj számlapot is kreált Eclipse néven. A számlap egyidejűleg elérhetővé válik a TAG Heuer Connected alkalmazáson keresztül mindenki számára, azonban az aranyszínű díszítések a Bright Black megjelenéséhez igazodnak.

A korábban is létező számlap-variánsok (Helios, Classic, Porsche, Synopsis, Timekeeping és Classic) pedig szintén kiegészültek arany verzióval, miközben az Orbital és a Heuer 02 már eleve rendelkeztek ilyennel.

A Bright Black számára alkotott Eclipse az aranyon kívül kék, piros, zöld és türkiz változatban állítható be digitális számlapként a 326 ppi felbontású OLED kijelzőn.

Luczay Szabolcs