Újdonságok

MONTBLANC SAINT-EXUPÉRY WRITERS EDITION 2017 GOLYÓSTOLL

A Montblanc 2017-ben ismét jelentkezik Writers Edition kollekcióval, mely ezúttal az író, költő, újságíró és pilóta Antoine de Saint-Exupéry előtt tiszteleg.

Az író ikonikus repülője a Caudron Simonun pilótafülkéjének jellegzetes dizájnja, valamint az Éjszaki repülés című novellája visszaköszön a toll megjelenésében. A tollszáron és a kupakon fellelhető gravírozások a repülőgépre emlékeztetnek, míg a toll mélykék színe azt az égboltot szimbolizálja, melyet az író látott 1929. november 1-jén 23:00-kor. Ez a dátum azért fontos, mert ezen éjszakán Antione de Saint-Exupéry élete első éjszakai repülését hajtotta végre és megihlette a pilóta magánya, a sötétség megtévesztő ereje. Ekkor született meg fejében az előbb említett Éjszakai Repülés novellája. A szegecselt illesztések hűen tükrözik a pilótafülke belsejét, valamint a golyóstoll hegyébe gravírozták az Antoine életét meghatározó városok koordinátáit.

Az íróról
Antoine Marie Jean-Baptiste Roger, Vicomte de Saint Exupéry (1900. június 29. – 1944. július 31.) francia író és úttörő pilóta volt. Repülés iránti szenvedélyét tizenkét éves korában fedezte fel – ez a szenvedély az élete hátralévő részében is elkísérte.
Saint-Exupéry sikeres kereskedelmi pilóta volt a II. világháború előtt. A háború kitörésekor a Franciaországi fegyverletételig a Francia Légierőnél szolgált. Ezt követően a Szabad Francia Légierőhöz csatlakozott Észak-Afrikában. 1944 júliusában tűnt el utolsó küldetése során. Repülőgépének roncsait csak 54 évvel később találták meg Marseille közelében. 

Leginkább a „Le Petit Prince” (A kis herceg) című novellája kapcsán emlékezünk meg róla, amelyet 1943-ban adtak ki, és a világ leggyakrabban lefordított novellája (körülbelül 290 nyelvre fordították). Az izgalmas történet, amelyet maga Antoine de Saint-Exupéry illusztrált, a nagyszerű emberiségről alkotott költői és filozófiai vallomás és a társadalom értékeinek tiszteletét tükrözi.
Az 1931-ben kiadott „Éjszakai repülés” című műve, mely meghozta számára az áttörést irodalmi munkásságában.

Az 1992 óta minden évben korlátozott számban világszerte kiadott Montblanc Limited Writers Edition maradandóan klasszikus kialakításaival, tisztelettel adózik az irodalom legnagyobb ikonjainak élete és munkássága előtt. A Montblanc-ot gyakran az írás kultúrájának gondviselőjeként tartják számon. Ezáltal kulturális kötelezettségünk az emberi civilizáció leghíresebb szerzőinek megbecsülése.

A Montblanc Limited Writers Edition tollakat világszerte szakértők és szemfüles gyűjtők is keresik. Egyediségét és értékét tovább növeli a gyártási folyamatában jelenlévő egyedülálló kézzel történő megmunkálás. A gyártási eszközöket minden Montblanc Limited Writers Edition esetén speciálisan az adott termékre gyártják, és a minden gyártási folyamat végén megsemmisítik annak érdekében, hogy a jövőben lehetetlen legyen másolatot készíteni.

A Montblanc név mindig összefonódott az értékes ajándékokkal és emléktárgyakkal, amelyek a kisiparosi erények és a hagyományos kézművesség csúcsát tükrözik.

A La Couronne du Comte a Montblanc megbízott forgalmazója