100 éves a Mido

1918-ban Georges Schaeren megalapítja a Mido G. Schaeren & Co. AG óra gyártó vállalatot Solothurnban, november 11-én. Az 1920-as években a márka gyorsan elérte népszerűségét a rendkívül elegáns, zománcozott formájú és modern pántokkal rendelkező női, illetve a vizuálisan vonzó férfi óráival. Az autópiacon is egy virágzó piacot talált magának a Mido, olyan márkák számára készített modelleket, mint a Bugatti, a Fiat, a Ford vagy az Excelsior. 1924-ben Georges kinevezte testvérét Henri Schaerent a vállalat kereskedelmi igazgatójának.

Az 1930-as években a Mido sikeresen összpontosított az akkor még ritkaságszámba menő vízzáró órákra, a találmánya később Aquadura néven vált ismertté. 1934-ben mutatták be a Mido Multifort modelljüket, ami teljesen vízzáró, antimágneses és ütésálló. Itt bemutatkozott a Mido márka filozófiája, ami a mai napig az óráik fejlesztésének alapja ami nem más, mint a teljesen egyedi kivitelezés, nagy ellenálló képesség és funkcionális használat. Az óráik tökéletesen működnek extrém körülmények között is.

1959-ben mutatták be az új és legendás Mido Ocean Star ami lenyűgöző designnal rendelkezik és nem csak tökéletes vízzáró, de légmentesen is lezárta az órát. Ezzel a mérnökök egy lépéssel közelebb kerültek a legnagyobb céljukhoz, a rendkívül hosszú élettartamú órák készítéséhez.

1977-ben a Mido elfoglalta a második helyet a svájci óra iparban, mivel ebben az évben 29 074 hitelesített kronométert gyártott. A kronométer egy nagy pontosságú óra, ami az óra és a percek mellett a másodpercek kijelzésére is folyamatosan alkalmas. Először 1714-ben használta a kifejezést Jeremy Thacker, amivel a saját mag által készített órát írta le. Kezdetben a kronométert tengerészek használtak, mivel a földrajzi szélességet sokkal egyszerűbb volt megállapítani a Nap magasságának megfigyelésével. A tengerészeti kronométer a huszadik század végéig, a GPS megjelenéséig a tengerészek legfontosabb helymeghatározó eszköze volt.

1998-ban megünnepelték a 80. jubileumot, aminek alkalmával a Mido visszatért a gyökereihez olyan órákat készítettek, ami átlag feletti, robusztus megjelenésű és jelentős tulajdonsága, hogy vízzáró és az eredeti megjelenés.

Napjainkban reflektálva az időkre, a Mido a valódi design jelképe.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.