A luxus és az elegancia szimbóluma: TAG Heuer

Az alapítók vállalkozó kedvük és innovatív személyiségük, szenvedélyük a precizitásra való törekvésre és mély elkötelezettségük a sportok iránt ott élnek tovább az elkészült TAG Heuer modellekben. A TAG Heuer a mai napig megalapozta pozícióját az órakészítés világában és felkészült arra, hogy az elkövetkező században is képviseltesse magát.

Edouard Heuer 1860-ban alapította a Heuer óra gyártót Saint-Imier-ben, hét évvel később a vállalkozás elköltözött Bielbe. 1882-ben kezdődik el a Chronograph sorozatgyártása és Heuer megkapja az első szabadalmat egy időzítő mechanizmus számára. 1887-ben újabb találmánya az oszcilláló szárny, amelyeknek mechanizmusát napjainkban is használják a nagy márkák. 1891-ben fiai átveszik a cég vezetését.

Charles-Auguste és Jules-Eduard vezeti a céget, Charles-Eduard Heuerként viszik tovább a családi örökséget. 1911-ben mutatják be a Time of Trip modelt, majd 1916-ban a Micrograph nevű modelljük lesz a világ első 1/100 másodperc pontosságú stopperórája amit szabadalmaztatnak. Az 1920-as antwerpeni olimpián a hivatalos időmérő a Heuer órája lesz, ugyanúgy, mint 1924-ben és 1928-ban és számos más versenyen is. 1933-ban a Heuer versenyautók számára fejlesztett fedélzeti órákat.

Az 1950-es évek elején órákat készítettek az amerikai kiskereskedő Abercrombie & Fitch számára. A Heuer által gyártott kronográfokat az Abercombie & Fitch értékesítette. A tengerészek számára egy különleges példányokat készítettek, amelyek mutatták a magas és az alacsony árapályokat. Olyan tárcsákat is készítettek, amelyek alkalmasak voltak a Hold fázisainak nyomon követésére is.

1975-ben mutatták be a Chronosplit modellt ami egy digitális kronográf volt egy LED és egy LCD kijelzővel, a későbbi verziók két LCD kijelzőt tartalmaztak. 1985-ben Ron Dennis brit üzletember megvásárolta a Heuert és megalapította a TAG Heuert. 1999-ben elfogadta Louis Vuitton 1,55 milliárd svájci frank összegről szóló ajánlatát, amely a vállalat 50,1 százalékos tulajdonrészének átruházásáról szólt.

2017-ben adták ki a limitált Muhammad Ali órát, ami egy különleges esemény volt New Yorkban, tisztelgés a legendás boksz bajnok előtt. Az óra egy önmagát csévélő 43 mm-es Caliber 5 modell, amelyért a gyűjtők biztos sorban állnak, hiszen kezdetben csak 250 darabra korlátoztak a kiadás számát, ám az elkövetkező években egy következő kiadás követheti.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.