Ajándék CSIO5 VIP jegyek minden vásárlónak!

Korábban elterjedt közlekedési mód volt a lovaglás. A mai világban már csak kedvtelésből vagy sport céljából űzik, aminek jelentős hagyományokkal rendelkező versenyei alakultak ki. Az ember még a fejlődésének korai szakaszában megtanulta azt, hogy vannak olyan emlősállatok, amelyek megszelídíthetőek. A lovat, a szarvasmarhát, a szamarat az ökröt, a bivalyt ősidők óta használják teherhordásra és személyes szállításra, közlekedésre. A sivatagokban az ősi idők óta közlekedésre használt állat a teve, amelyik naponta 40-50 km távolságra is képes akár 200 kg teher elvitelére is. Az eszkimók és a tundrák népei számára a szánhúzásban nélkülözhetetlen háziállat a kutya és a rénszarvas.

Muybridge horse pacing animated.gif
Készítette: Eadweard Muybridge, Waugsberg, Közkincs, Hivatkozás

A kocsi egy olyan lóvontatású jármű, ami a szekérnek a XV. században kialakult változata, gyorsan és viszonylag kényelmesen lehetett közlekedésre felhasználni és ezért egész Európában elterjedt. Azok közé a kevés magyar szók közé tartozik, amely átjutott a nyugati nyelvekbe. Az angol coach, a német kutsche, a katalán cotxe, a spanyol coche, az olasz cocchio, a magyar kocsi szó változatai. Kis-Ázsiában és a Kaukázus vidékein a könnyű szekeret „madzsarnak” nevezik. A XIX. század közepén a kocsigyártás fellendült az ipari úttörő Kölber Jakab kocsigyáros volt, aki Pesten gyártott kocsikat.

2018-ben először Magyarországon a legrangosabb, ötcsillagos lovas verseny!

Augusztus 9. és Augusztus 12. között a Nemzeti Lovarda, a lovassport történetében első alkalommal rendezhet ötcsillagos CSIO versenyt. A legmagasabb nemzetközi szintű sporteseményt minden nemzet egy évben csak egy alkalommal rendezhet. A díjugratók tizennégy versenyszámban mérik össze a tudásokat a négy nap alatt. A kiemelt díjazású versenyszámok a pénteki Nemzetek Díja, valamint a szombati és a vasárnapi Nagydíj. A Budapesti CSIO verseny összes pénzdíjazása közel 500 000 euró.

A múlt század elején rendezték meg első alkalommal a Nemzetek Díja versenyt. A végső győzelemért nagyon kevés nemzet szállhatott harcba. 2013-ban kapott a verseny új arculatot és lett a díjugrató sport legizgalmasabb, világszerte ismert rendezvénye. Hazánk az Európai Divízió második csoportjába tartozik, hét versenyhelyszín közül esett a Nemzeti Lovardára a választás.

A CSIO5* versenyre VIP jegyek vásárolhatóak. A VIP szolgáltatások tartalmazzák az exkluzív kilátást a versenypályára, a külön erre a célra létrehozott VIP lelátón. Korlátlan italfogyasztást, svédasztalos ebédet és vacsorát, snack ételek fogyasztását, folyamatos felszolgálást, folyamatos információkat a versenyről, startlisták és eredménylisták formájában, valamint közös fotó készítésének lehetőségé a versenyről.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.