Hírek

Hiroshi Fujiware TagHeuer

TAG Heuer Carrera 02 Hiroshi Fujiwara „Fragment” stílusában

Tag Heuer svájci óra Japán design

A japán dizájner, az utcai ruházat úttörője Hiroshi Fujiware újraalkotta az ikonikus TAG Heuer Carrera órát

Az óra limitált darabszámban (500 db) érhető el kizárólag a TAG Heuer butikokban(1061 Budapest Andrássy út 2), illetve a www.tagheuer.com oldalon

 

Tokió, Japán – 2018. november 20.: Hiroshi Fujiwara úgy viszonyult ehhez a legújabb együttműködéshez, mint minden projektjéhez: egyedülálló elképzeléssel és rendkívüli célkitűzéssel, amellyel számára fontos célt valósít meg.

Számos márkával működött együtt, amelyek ikonikus divatirányzatot eredményeztek. Ez vezetett a legújabb vállalkozásokhoz, mint a „POOL Aoyama” és a „THE CONVENI” speciális kisbolt. A nemzetközileg ismert, japán származású, utcai ruházat dizájner, influenszer, zenész és a Fragment alapítója teljesen új megjelenést kölcsönöz az ikonikus TAG Heuer Carrera órának.

Mivel mindkét márka közös jellemzője az avant-garde szellemiség, Hiroshi Fujiwara Fragment márkája összefogott a TAG Heuer céggel a Carrera átalakításban.

Hiroshi Fujiwara ideális partner ezen ikonikus modell újratervezésében” – nyilatkozta Jean-Claude Biver az LVMH órakészítő divíziójának elnöke. „Örömünkre szolgált, hogy teljes szabadságot adhattunk számára a tervezésben.”

Egy kezdeti találkozót, illetve a gyár archívumának megismerését követően a tervező meghallgathatta a TAG Heuer Carrera történetét. A kronográf 55 éven át vezető szerepet játszott az autóversenyzés világában. A kollekció az 1950-es években, Mexikóban megrendezett legendás, egy hetes Carrera pán-amerika utcai autóversenyről kapta a nevét. A versenyzés az óra egyik alappillére. Az első TAG Heuer Carrera kronográf, amelyet 1963-ban terveztek autóversenyzők számára, azonnal nemzetközi hírnévre tett szert a számlap forradalmi kialakításának köszönhetően. A gyűrű, amely a számlapot a tokra rögzítette, az első alkalommal tartalmazta a nélkülözhetetlen másodperc skálát, amely nagyobb kijelzőt és könnyebb olvashatóságot eredményezett. A kialakítás jól meghatározott ergonómiai szabályokon alapult: a bordázott korona lehetővé tette a mindennapos, kézzel történő felhúzást, a nyomógombokat könnyű volt mozgatni, a széles, minimalista számlapon jól látható indexek és mellékszámlapok, illetve enyhén süllyesztett számlálók helyezkedtek el.

Ezt az 1963-ból származó modellt választotta ki Hiroshi Fujiwara arra, hogy kialakítson egy Fragment stílusú órát.

“Olyan órát hozunk létre, amelyre az emberek nem számítanak egy TAG Heuer kollekcióban” – tette hozzá Hiroshi Fujiwara. “Nincs sok új óra, amelyre vágynék, de ebben az egyben biztos vagyok.”

A TAG Heuer Carrera Heuer 02 Hiroshi Fujiwara Fragment stílusában újragondolt változata hű marad a márka svájci avant-garde szellemiségéhez azáltal, hogy az új modell alapját is a Cabibre Heuer 02 automata szerkezet adja.

Az óra új stílusú fekete szíjjal, illetve fekete-szürke NATO szíjjal érhető el. Három feket számláló, lakkozott fehér mutatók egészítik ki a fekete számlapot: egy percszámláló 3 óránál, egy másodperc mellékszámlap 6 óránál és egy óraszámláló 9 óránál. A bézs indexek és a ródiummal bevont óra- és percmutatók bézs SuperLuminova® felülettel tökéletesen kiegészítik a fényes, fekete számlapot, amelyen ezüst perem és 12 óránál a híres aláírás is megtalálható. A csillogó, 39 mm-es rozsdamentes acél tok speciális rozsdamentes acél lecsavarható zafír hátlappal rendelkezik, amelyben gravírozva olvasható a limitált kiadás száma.

Az igazi Hiroshi Fujiwara dizájnnak köszönhetően – amely a Japán és a saját egyedi stílusát ötvözi – a TAG Heuer Carrera Fragment új fejezetet nyit a TAG Heuer Carrera kollekció történetében.

 

Jellemzők: Hiroshi Fujiwara által tervezett FragmentTAG Heuer Carrera Heuer 02
Referencia CBK221A.EB0171

Szerkezet TAG Heuer Calibre Heuer 02 szerkezet
Automata kronográf
Átmérő: 31 mm
Járástartalék legalább 80 óra

Kijelző Kronográf: óra és perc számlálók; óra, perc, másodperc

Tok Átmérő: 39 mm
Polírozott rozsdamentes acél tok és rögzített lünetta
Domború zafírkristály dupla tükrözésmentes bevonattal
100 méterig (10 bar nyomásig) vízálló

Számlap Fekete számlap tachyméter skálával
Ezüst perem 60 másodperc/perc skálával
Fekete perc és óra kronográf számlálók és másodperc jelző
Fehér lakozott számláló mutatók
Bézs SuperLuminova® indexek
Ródium bevonatú, polírozott óra és perc mutatók bézs SuperLuminova® borítással
Fehér lakozott központi mutató

Szíj Fekete alligátor szíj és kiegészítő fekete-szürke NATO szíj
Polírozott rozsdamentes acél zár

https://www.tagheuer.com/en-us/news/japanese-spirit-tag-heuer-carrera-heuer-02-by-fragment-hiroshi-fujiwara

TagHeuer karóra