Újdonságok

Thomas Mougne a Mido barátja

Thomas Mougne a Mido barátja

A parkour egy extrém sport, amelynek során gyorsan, kevés energia befektetéssel akadályokon keresztül jutnak el egy helyről a másikra.

A parkour története igencsak régi időkre nyúlik vissza, hiszen a parkourban felfedezhető mozgás elemeit már az ősember is használhatta, amikor árkon-bokron keresztül kellett megküzdenie a napi betevőért, vadászat közben.

Thomas Mougne a Mido barátja

A francia Georges Hébert egy Naturel Method nevű mozgáskultúrát fejlesztett ki, a név jelentése „harmóniában a természettel”, amelynek érelmében ha valaki ezt a mozgáskultúrát sikerrel szeretné űzni, akkor nem csak látnia és felfognia kell a terepet, de nagyon nagy kreativitással is rendelkeznie kell.

Thomas Mougne a Mido barátja

A sportág alapjait a Natural Method foglalja össze, az ihletet Georges Hébertnek egy afrikai utazás adta, megfigyelte az ottani bennszülötteket és arra jött rá, hogy a parkour már akkor is létezett, amikor szervezett civilizációról még szó sem volt.

Thomas Mougne a Mido barátja

A parkour gondolkodásmódja, filozófiája az, hogy A pontból B pontba minél gyorsabban és minél látványosabb mozgással jussunk el. Egy rossz lépés nagyon nagy kárt okozhat az ízületeknek és ez komoly sérülésekhez vezethet.

Nagyon hasonló a free running sportághoz és ezért gyakran össze is keverik a kettőt. A parkour nem tartalmaz trükköket, szaltókat, a free runingban a mászás mellett szaltók, akrobatikus trükkök is megtalálhatóak.

Thomas Mougne a Mido barátja

Thomas Mougne francia modell, színész és professzionális parkour atléta, David Belle volt a mestere aki a parkour egyik alapítója. Több akciófilmben szerepelt és gyakran láthatjuk a Mido videóban is.

Fotóit megosztja az Instagrammon, a Mido márka barátjai között üdvözölhetjük.

 

https://www.instagram.com/p/Bsd3e7EBMHA/

https://www.instagram.com/p/BsOZ1-rh0ll/

https://www.instagram.com/p/BsL1eTho5bY/

https://www.instagram.com/p/BsWHoJ6o4CX/

https://www.instagram.com/p/BsGvCLZBZIn/

https://www.instagram.com/p/Brsy6b_BP1j/

https://www.instagram.com/p/BrqVWTeh-NQ/

https://www.instagram.com/p/Br3QfsuBhGi/

https://www.instagram.com/p/BrgIvICBzJ-/

https://www.instagram.com/p/BrTNy4yohEO/

https://www.instagram.com/p/BrOCVeVIUWb/