Egyéb

Valentin napi páros ajánlat a Frederique Constant kollekciójából

A Valentin nap most fordul be a sarkon, és ugyan tekinthetünk minden napot ünnepnek, mégiscsak jobb ezt az alkalmat valami különlegességgel kitüntetni. … Az óra ketyeg, már csupán néhány nap maradt…

AZ ALAPÍTÁS

A Frederique Constant frissnek és fiatalnak számít az olykor többszáz éves svájci óramárkák között. Családi vállalkozásként Aletta Bax és Peter Stas, mint házastársak alapították 1988-ban. Az első kollekció négy évvel később készült el, mára pedig nemzetközi hálózattal rendelkeznek, újdonságaikat rendre bemutatja a szaksajtó, a neves gyártók pedig konkurenciaként tekintenek rájuk.

LET MORE PEOPLE ENJOY LUXURY

Az alapító házastársak a márka névadásánál dédszüleik előtt tisztelegve az ő keresztneveiket választották. Egyikük – Mr. Constant Stas – maga is saját üzemében óra számlapokat készített. A Frederique Constant küldetése az első pillanattól megfogalmazható volt a jelenleg is használt mottóban: Let more people enjoy luxury. Vagyis olyan magas minőségű, klasszikus svájci órákat készíteni, melyek árképzése lehetővé teszi, hogy ne csak egy szűk, kiváltságos kör részesülhessen belőle.

SLIMLINE GENTS SMALL SECONDS

Mindkét modell a kollekción belül a Slimline családba tartozik, vagyis igazán finom, elegáns kialakítással rendelkeznek. A férfi kiadás tokjának átmérője 37 milliméter, az ezüst színű számlap Guilloché mintázatot kapott.

A kézzel csiszolt központi fekete mutatók jelzik az órát és percet, különlegesség a kismásodperc segédszámlap a római hatos számjegy fölött. 6 köves quartz szerkezet, zafírkristály óraüveg és barna bőr szíj. Modellszám: FC-235M4S4

SLIMLINE LADIES SMALL SECONDS

A női változat átmérője 28,6 milliméter, a tok ebben az esetben is rozéarannyal bevont rozsdamentes acél. Római számok segítenek az idő leolvasásában és teszik az órát még klasszikusabbá.

A számlap Guilloché megmunkálása a legexkluzívabb luxus óramárkák sajátja. Modellszám: FC-235M1S4