Újdonságok

MAX VERSTAPPEN ÉS A SZERENCSÉT HOZÓ MONACO

A Red Bull Racing holland versenyzője, Max Verstappen nyerte a 2021-es Formula 1 világbajnokságot. A Monaco Grand Prix-n elért első helyezés kulcsfontosságúnak bizonyult az elsőségért folytatott párviadalban. Max ezen a napon csatolta először csuklójára a TAG Heuer Monaco kronográfot is…

MAX VERSTAPPEN VILÁGBAJNOK!

Az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb városa – Dubaj után közvetlenül – Abu-Dzabi. Ennek partszakaszán található Yas Marina Circuit 2009 óta fogadja a F1 futamait, azonban a pálya egyes részeit éppen az idei, 2021-es versenyre átépítették. Eredményül egy gyorsabb és előzésre alkalmasabb pályaív született.

2021 december 12-én a brit Lewis Hamilton és a holland Max Verstappen egy mindent eldöntő ütközetre érkeztek az apró szigetecskére a Perzsa-öbölben. Max 9 futamgyőzelmet szerzett az évben, azonban még nem volt világbajnok. Lewis pedig nyolcadik világbajnoki címéért szállt a Mercedesbe.

A szezon utolsó versenyének legutolsó körében, elképesztő taktikai és versenyzői párharcok, előre nem látható baleset és versenyigazgatósági döntések után Max Verstappen a frissebb Pirelli gumikon megelőzte Lewis Hamiltont, megszerezte 10. futamgyőzelmét az idényben és ezzel élete első F1 világbajnoki címét is.

MONACO, AMI MINDENT MEGVÁLTOZTATOTT

A Circuit de Monaco pályán, Monte-Carlo utcáin tartott Monaco GP után Max állhatott a dobogó legfelső fokára az ötödik versenyen, és egyben a pilóták világbajnoki címért folytatott küzdelmében is átvette a vezetést Lewis előtt. A verseny előestéjén ajándékozta őt meg a TAG Heuer a vadonatúj titán tokos Monaco kronográffal, amely visszatekintve igencsak szerencsét hozott Maxnak, aki a sorsdöntő utolsó futamot követően is magára csatolta az óra- és kultúrtörténeti ikonnak számító szögletes kronográfot. Az órát Steve McQueen tette ismertté a Le Mans című filmben.

TAG HEUER MONACO CHRONOGRAPH

CAW218B.FC6496

A TAG Heuer 2016 óta partnere a Red Bull Racing csapatnak, azonban egész történelme elválaszthatatlanul kapcsolódik az autóversenyzéshez. A TAG Heuer Monaco ennek az örökségnek egyik legerősebb szimbóluma. Az 1969-ben megjelent óra négyszögletes tokjával és a megszokottól eltérő számlapszínével is formabontónak számított.

CAW218B.FC6496

A 2021-ben kiadott TAG Heuer Monaco Titan Special Edition megjelenése és műszaki paraméterei megfelelnek egy Max Verstappen által viselt időmérő műszer elvárásainak. A titán toknak köszönhetően az óra rendkívül erős, mégis meglepően könnyű. A beépített stopper, a nyomógombok és a fekete segédszámlapok teszik teljessé a versenykronográf esztétikai megjelenését.

CAW218B.FC6496

A különleges kiadás mindösszesen 500 darabos mennyiségi korlátozással került gyártásra.

CAW218B.FC6496

Luczay Szabolcs