Újdonságok

MONTBLANC SUMMIT LITE OKOSÓRA 80 NAP ALATT A FÖLD KÖRÜL KÜLÖNLEGES KIADÁS

A Montblanc 2017 óta van jelen Summit névre hallgató termékével a smartwatch piacon, néhány hónapja pedig Lite név alatt az elkönnyített változat is megjelent. A cikk bemutatja a Lite verzió jelenleg elérhető modellváltozatait, különös tekintettel a Verne regény által ihletett egyedi kiadásra.

SUMMIT LITE MODELLCSALÁD


A Lite név egyértelműen utal az óratok kivitelezésénél használt könnyebb anyagra, amely ebben az esetben a nehezebb rozsdamentes acél helyett az alumínium. Egészen pontosan újrahasznosított alumínium, miként az óra doboza is a környezettudatosság szellemében újrahasznosított papírból készült.

Az exkluzív okostelefonos alkalmazások tekintetében is máshová került a fókusz: az utazás helyett itt az egészségmegőrzést segítő appokat (Body Energy, Cardio Coach, Stress App, Sleep Tracking) telepített a Hamburgi székhelyű luxusgyártó.

Ezeken felül természetesen a Wear OS by Google teljes kínálata elérhető. A Cardio Coach személyes edzési tanácsokat nyújt erőnlétünk függvényében; a Sleep Tracker az alvásunkat monitorozza, beleértve a REM fázist is; a Stress App pulzusfigyelésen alapuló javaslatokat tesz pl. légzőgyakorlatok elvégzésére a stressz csökkentése érdekében; a Body Energy az alvási-, stressz- és aktivitási adatok alapján testünk energiaszintjét állapítja meg.

A tok átmérője leheletnyivel kisebb, mint a Summit 2+, vélhetően ezzel is a súly csökkentése volt a tervezőmérnökök célja. Az 1,19” AMOLED kijelzőt a szektorban megszokottnak tekinthető rendkívül erős Gorilla Glass védi. Beépített mikrofon, Wifi, GPS és Bluetooth 4.2 és 50 méteres vízállóság írja le röviden a műszaki jellemzőket.

AROUND THE WORLD IN 80 DAYS

1873-ban jelent meg francia nyelven Jules Verne ma már klasszikussá érett kalandregénye. A Nyolcvan nap alatt a Föld körül történetében Phileas Fogg és inasa, Jean Passepartout egy 20.000 fontot érő fogadás miatt Londonból indulva igyekszenek körbeutazni a bolygót. Veszélyes és izgalmas utazásuk közben igénybe veszik a kor technológiai vívmányait, közlekedési eszközeit is.

A regény végén már-már csalódnunk kell, amikor a kitűzött határidő után érkeznek vissza, azonban a különféle időzónák okozta kavarodás miatt valójában másodpercre pontosan toppanak be a London központjában a valóságban is működő Reform Klubba.

A Montblanc egy kapszula kollekciót alkotott meg az utazás első szakasza által ihletve, amely során a főszereplők a London és Mumbai (Bombay) távolságot teszik meg. Az íróeszközt, öltözék kiegészítőt és tolltartót is tartalmazó kollekció vizuális megjelenésében visszaköszönnek az átélt kalandok egyes mozzanatai. Láthatjuk a gőzhajót, a léggömböt, vagy éppen a fodrozódó tengert.

Luczay Szabolcs