Újdonságok

NAOMI OSAKA sportos Tag Heuer Aquaracer órája – különleges kiadás

Naomi Oszaka négyszeres Grand Slam győztes japán-amerikai teniszező, a legjobban kereső női sportoló az egész világon, a TAG Heuer nagykövete, valamint a divat és design szerelmese. Szoros együttműködés és közös tervezés eredményeként jöhetett létre a TAG Heuer Aquaracer Professional 300 Naomi Osaka Special Edition.

NAOMI OSAKA

Haiti apa és japán anya leányaként látta meg a napvilágot 1997-ben. 3 évesen New Yorkba költöztek Japánból, és édesapja kezdte el edzeni. Kettős állampolgársága miatt lakhelye ellenére a kezdetektől japán színekben versenyzik.

Mindössze 2 éves, amikor gyermekkori bálványa, Serena Williams már US Opent nyer, és ugyanő 16 évvel később az Australian Openen így nyilatkozik a fiatal japán sportolóról: „Láttam játszani. Nagyon fiatal és nagyon agresszív. Egy nagyon jó és tehetséges teniszező. Rendkívül veszélyes.” Valóban, évekkel később, 2018-ban a pályán is találkoznak, Naomi a fináléban legyőzi Serenát és ezzel megnyeri az amerikai nyílt teniszbajnokságot.

Naomi Osaka a jelenleg éppen zajló Australian Open női címvédője, a világ legjobb teniszezőinek egyike. Adogatásainál a labda eléri a 200 km/h sebességet.

AQUARACER PROFESSIONAL 300 NAOMI OSAKA SPECIAL EDITION

Referenciaszám: WBP231E.EB0247

A teniszpályák különböző borításai közül a gyep kedvez leginkább az erősen szerváló játékosoknak. Talán ezért választotta a zöld színt Naomi, amikor a TAG Heuer csapatával közösen megkezdték a nevét viselő óra tervezését.

Saját maga így nyilatkozott erről: „Nagyon izgatott vagyok, hogy folytathatjuk az együttműködést a TAG Heuerrel. Nem pusztán azért, mert óráik annyira ismertek és nagy múltúak, hanem azért is, mert óriási megtiszteltetésnek érzem, hogy egy ilyen komoly órakészítési hagyományokkal rendelkező márkával együtt alkothatok meg egy időmérő szerkezetet. Hálás vagyok a TAG Heuernek, amiért a divat és tervezés iránti szenvedélyemet ebben a közös munkában kiélhetem.”

A lakkozott zöld számlapon az Aquaracer modellcsaládra jellemző hullámos mintázatot láthatunk, körben a percskála beosztásainál 5 perces jelölések egyértelműen a teniszlabda zöld színét viselik. Az indexek között összesen 8 darab VS tisztaságú gyémánt helyezkedik el. A mutatók és indexek Super-LumiNova® bevonatot kaptak, ezzel segítve a leolvashatóságot gyenge fényviszonyok közepette is.

A 36 milliméter átmérőjű rozsdamentes acél tok számlap felöli oldalán fekete kerámiabetétes lünetta 60 perces beosztású és egyirányba forgatható. A tok másik oldalán Naomi Osaka saját logója került gravírozásra, egy virágot tartó játékmackó. Ide került elhelyezésre a limitáció száma is, melyet 250 darabban maximalizáltak.

Az óra vízállósági határértéke 300 méter, a tok belsejébe pedig Calibre 5 mechanikus szerkezetet építettek, melynek rotorja biztosítja az energiatároló főrugó automatikus felhúzását. A díszdobozba egy kiegészítő szíj is került, amit a mellékelt apró eszköz segítségével akár otthon is kicserélhetünk. A szíjak a finomállítón keresztül tökéletes méretűre igazíthatóak.

Luczay Szabolcs