Újdonságok

RADO TRUE SQUARE: A KOMPLIKÁCIÓ AZ ÓRA KÜLSEJÉBEN VAN

A svájci Rado neve egyet jelent a hightech funkcionális kerámia bevezetésével az óragyártásba. A 90-es évek legelején került a Rado mérnökeinek, formatervezőinek és órásmestereinek a fókuszába ez a csúcstechnológiával előállított anyag. Annak érdekében fejlesztette ki és vezette be a Rado, hogy az óra hosszú távon is megőrizze eredeti kinézetét, vásárláskori csillogását, színeit. A nemrégiben a Watch de Luxe budapesti üzleteibe érkezett True Square négyszögletes formába öntve tárja elénk a hightech kerámia ragyogását.

A Rado True Square óráit bemutató jelen cikk az alapkollekcióba tartozó modellekkel foglalkozik, az Open Heart szkeletált óráival és a menő dizájnerekkel együttműködésben készített változatokról később olvashatunk.

True Square Automatic Black

Modellszám: R27078162

A Rado által kifejlesztett és használt hightech kerámia könnyű, ellenáll a karcolódásnak és kényelmes a viselése. Az egyedi öntészeti eljárással készített monoblokk óratok egyetlen tömör darabból áll, nem pusztán a felszíne funkcionális kerámia egy belső acél mag körül, hanem teljes egészében ebből a rendkívül jó viselési tulajdonságokkal rendelkező anyagból áll.

A fekete számlapon indexek jelzik az órákat, 3 óránál a számlap színével megegyező tárcsán olvashatjuk le a dátumot. A számlap megjelenése tükrözi az egész óra visszafogott formanyelvét, és csupán a RADO és AUTOMATIC feliratok szembeötlőek. Legalul megbújva olvasható SWISS MADE biztosít bennünket arról, hogy a kezünkben tartott Rado True Square megfelel a svájci származást szigorúan szabályzó előírásoknak.

True Square Automatic Blue

Modellszám: R27077202

A kék számlapos változat formailag tökéletesen megegyezik a feketével, azonban mégse gondoljuk, hogy csupán a számlap színében nyújt ez a kiadás újdonságot! Az óratok átmérője itt is 38 milliméter, magassága pedig 9,6 mm. A sarkok és élek itt is lekerekítettek, tovább fokozva a hightech kerámia viseléséből adódó komfortérzetet.

A számlap tündöklően ragyogó kék napsugár csiszolású, vagyis a középpontból a szélek felé tartó sugárirányú mintázatból áll. Szemben a fekete változattal, ebben az esetben a hightech kerámia plazma változatából készült az óratok és az óracsat is teljes egészében, titán zárókapoccsal kiegészítve. A plazma kerámia (Plasma HTC) karcálló, könnyű, hipoallergén és gyorsan felveszi a bőr hőmérsékletét. A plazmacementálásnak nevezett eljárás során a 20.000 Celsius fokra hevített plazma állapotú gázközegben a hightech kerámia felszínébe karbon diffundál, miközben az fémesen csillogóvá válik.

True Square Automatic Green

Modellszám: R27077312

A zöld számlapos True Square sunburst csiszolású, az óratok és a csat plazma hightech kerámiából készült, amit csillogásáról felismerhetünk.

Hasonlóan a most bemutatott – és a Rado kollekciójában jelenleg elérhető – többi True Square modellekhez, a napsugár csiszolású zöld számlap mögött is automata felhúzású mechanikus szerkezet ketyeg, amelynek elérhető legmagasabb járástartaléka 80 óra!

True Square Automatic Black 4 Diamonds

Modellszám: R27078722

A gyémánttal díszített változatok egyértelműen a női szíveket célozzák meg, miközben anyaghasználatukban és a mechanikus szerkezet minőségében nem kötnek kompromisszumot.

A számlapba foglalt 4 darab gyémánt mindegyike VS-SI tisztaságú és Top Wesselton fehérségű.

True Square Automatic Black 12 Diamonds

Modellszám: R27078702

A 12 darab valódi gyémánt összsúlya 0,120 karát. A kedvezőtlen fényviszonyok közepette történő leolvasást a svájci Super-LumiNova lakkozás segíti a rozéarany színezésű, rakott indexeken.

A polírozott, fekete hightech kerámia csat titán áthajlózárral kapcsolódik biztonságosan a csuklóhoz.

True Square Automatic Grey 12 Diamonds

Modellszám: R27077702

Az ezüstösen fénylő szürke számlaphoz jól illeszkedik a plazma hightech kerámia csillogása. 12 óránál a Rado óráira jellemző körkörösen elforduló horgony jelenik meg.

A hátlapon valamennyi True Square modell esetében leolvasható az 50 méteres vízállóságról tájékoztató gravírozás.

Luczay Szabolcs