Újdonságok

LONGINES CONQUEST DUPLA TÁRCSÁS JÁRÁSTARTALÉK KIJELZŐVEL

Mintha csak egy sohasem hordott vintage Longines órát találtunk volna távoli hozzátartozónk hagyatékában: eredtileg 1959-ből származó modellt elevenít fel a svájci gyártó, miközben az anyaghasználat és az óraszerkezet technológiai színvonala tagadhatatlanul XXI. századiak.

L1.648.4.52.2

Megnevezés: CONQUEST HERITAGE CENTRAL POWER RESERVE

Modellszámok: L1.648.4.78.2, L1.648.4.62.2, L1.648.4.52.2

Idén 70 éves a Conquest modellcsalád, s mivel egyértelműen ez az egyik legismertebb és legkelendőbb az egész kollekcióban, bőven van oka ünneplésre a svájci Saint-Imier városkából az egész világot meghódító Longines-nak.

L1.648.4.52.2

A pezsgő-, antracitszürke vagy fekete színű számlapok magasan kidomborodnak a síkból, azonban névadó jellegzetességük a középpont körül elforduló járástartalék-kijelző tárcsák. A főrugó által tárolt energia még hátralévő részét megjelenítő „power reserve” a mindennapokban rendkívül hasznos órás komplikáció. Azonban az 1959-es Longines Conquesten is választott megoldás igencsak ritkának számít.

L1.648.4.62.2

Maga a Conquest széria első pillanattól az elért eredményeire büszke gyártó – és persze óratulajdonos – önkifejezési eszköze. Ezt jelzi a sportos, ellenálló tokozás, a vízállóság és az automata szerkezet. A Longines által kifejlesztett két tárcsa úgy képes könnyen leolvashatóan nyomon követni a járástartalékot, hogy nem töri meg a számlap kialakításának kényes egyensúlyát.

Dupla járástartalék-jelző tárcsa rajza

A külső tárcsán 16, 32, 48 és 64-es jelzések mutatják az összesen 72 órás maximális járástartalékkal rendelkező L896.5 szerkezet még elérhető üzemidejét, órákban kifejezve. A belső kör mutatója viselés közben fokozatosan csökkenő értéket mutat, míg a külső kör az automatika vagy a korona felhúzásával növeli a járástartalék idejét. Mindez egy szokatlanul izgalmas, folyamatosan változó látványt okoz a számlapon.

A tárcsákon kívül körben 12 fazettált, rakott indexet helyeztek el, sárgaarany, rozéarany vagy ezüst festéssel. Annak érdekében, hogy az elért szimmetriát semmiképpen se borítsák fel, a Longines tervezői a dátumablakot 12 óránál jelölték ki, egy enyhén trapéz alakot öltő kivágás formájában.

L1.648.4.62.2 rozéarany indexek

A Super-LumiNova® lakkozással bevont, felhőkarcolót idéző mutatók mindegyikének színe az aktuális modell indexének színével egyezik meg. A számlap feliratainak betűtípusa erősíti a vintage hatást, a „LONGINES”, „Conquest” és „automatic” szavak egyben a legfontosabb információkat is tartalmazzák.

L1.648.4.78.2 mentes számlap zafírüveggel

További adatokért és a mechanikus szerkezet megtekintéséért fordítsuk meg a mindössze 38 milliméter átmérőjű rozsdamentes acél tokot! A 12 szögű, menetes záródású hátlap közepébe zafírüveg került – ez védi a másik oldalon a számlapot is. Körben a fém foglalaton leolvashatjuk a modellszámot, az egyedi azonosítót és az 50 méteres vízállóságot is.

L1.648.4.78.2_genfi csíkozás és perlage minta

A genfi csíkozású lengősúly közepét a szárnyas homokóra logónak megfelelő formában vágták ki. A szerkezet csapágylemeze gyöngykarikás díszítése szemet gyönyörködtető. Legkényesebb alkatrésze, a hajszálrugó a felső- és luxus kategóriára jellemző szilíciumból készült. A Longines ezzel magabiztosan (a kívánalmakat tízszeresen túllépve) teljesíti a mágnesezhetőségre vonatkozó szabványt.

L1.648.4.78.2 fekete bőrszíjon

A számlap színétől függően fekete vagy szürke bőrszíjon csatolhatjuk csuklónkra.

Luczay Szabolcs