Újdonságok

A 7 LEGJOBB FÉRFI ÓRA 2024-RE

Szeretnénk tudni mit hoz nekünk az előttünk álló esztendő, de valószínűleg a bizonytalanság az egyetlen biztos pont, amire fel kell készülnünk. Ha szeretnénk támogatást kapni ebben a gyorsan változó környezetben, a precizitásukról híres óragyártókhoz érdemes fordulni. Csuklónkra pillantva erőt meríthetünk és megnyugodhatunk: van még, ami pontosan és megbízhatóan működik a bennünket körülvevő világban. Szubjektív válogatásunkban 2 millió forintig ajánlunk közép- és felső kategóriás órákat 2024-re.

Rado Captain Cook High-Tech Ceramic Diver

Modellszám: R32144202

A Captain Cook High-Tech Ceramic Diver óra 300 méterig vízálló. Az ISO 6425 búváróra tanúsítvánnyal rendelkező óra mutatói és indexei SuperLuminova® bevonattal vannak ellátva, hogy kiváló láthatóságot biztosítsanak a lakkozott és polírozott kék számlapon. A 43 mm-es monoblokk tok matt plazmacementált funkcionális kerámiából készült, míg a forgatható lünetta polírozott rozsdamentes acélból.

A tok belsejében található Rado R763 automata óraszerkezetet az általában alkalmazott pontossági tesztek követelményeit meghaladva 5 pozícióban tesztelték, és 80 óra járástartalékot kínál. Ez a modell a tok anyagával megegyező polírozott, plazmacementált kerámia csattal érkezik. Bármilyen kihívásokkal teli területen is használjuk, a Captain Cook High-Tech Ceramic Diver megbízható és szilárd partnerünk lesz az elkövetkező évtizedekben.

TAG Heuer Formula 1 Quartz Chronograph

Modellszám: CAZ101AM.FT8054

Sokan ismertük meg a TAG Heuert a Formula 1 versenyeken keresztül. Az elnevezés egyben a márka belépő kategóriás óracsaládjának névadója is. Ebben a szériában széles választékát találjuk a kvarc szerkezetes modelleknek, amelyek kedvezőbb árukkal, pontosságukkal és mindennapi törődést kevésbé igénylő tulajdonságaikkal kedveltették meg magukat a széles közönséggel.

A 43 milliméter átmérőjű, 200 méterig vízálló acél tokra fekete PVD bevonatos lünetta került. Ezen arab számokról olvashatjuk le az átlagsebességet a beépített stopper segítségével. Legszembetűnőbb azonban a napsugár csiszolású ragyogóan sárga számlap, amelyből a kismásodperc – és a kronográf gyűjtői fekete háttérrel ugranak ki.

Mido Ocean Star Chronograph

Modellszám: M026.627.44.041.00

A svájci Mido a rendkívül népszerű, a tenger világának szentelt búváróra szériáján belül alkotta meg ezt a kronográf változatot. A Ocean Star Chronograph tengeri mérföldekben kifejezve adja meg a nagy vizeket járó hajók sebességét a számlap rézsútos szélére felfestett tachiméter skála segítségével. A sportos megjelenésű Ocean Star Chronograph teljesítménye egy mechanikus szerkezeten alapszik, amelynek járástartaléka akár 60 óra is lehet.

A 44 milliméteres tok és a hozzá integráltan kapcsolódó fémcsat is titánból készült, amely karcállósága és könnyebb súlya miatt kedvelt választása az órakedvelő közösségnek. A kék számlapot színben megegyező kerámiabetétet lünetta öleli körbe. A 200 méteres vízállósághoz nem csupán koronazár, hanem rögzíthető nyomogómbok is tartoznak!

Longines Spirit Zulu Time

Modellszám: L3.812.4.53.6

A szárnyas homokóra logójáról ismert Longines már a repülés aranykorában ott volt a legmerészebb pilóták és pilótanők csuklóján. A megbízható szerkezetek akkoriban életről és halálról döntöttek, hiszen a navigációt is az óramutatók segítségével végezték el akár az Atlanti óceán felett is az éjszaka közepén.

A Longines Spirit Zulu Time a történelem bátor és kísérletező utazóinak úttörő szellemiségét viszi tovább a technikailag modern, esztétikájukban a régi korokat idéző pilótaórákban. A Zulu elnevezés az időzónáktól független referenciaidőre utal, amelyet gyakran alkalmaznak a repülési idő megadása során.

A COSC tanúsítvánnyal ellátott szerkezet egy második időzóna beállítását is lehetővé teszi a kék nyílban végződő mutató segítségével.

Montblanc 1858 Iced Sea Automatic Date

Modellszám: MB130807

A Montblanc 1858 Iced Sea Automatic Date szürke gleccsermintás számlapjával azt a benyomást kelti, mintha egy gleccser mélyére néznénk, amelynek minden ásványi anyagát évezredek óta megörökítette az idő. A Montblanc hegy legnagyobb gleccsere, a Mer de Glace által inspirált textúrát a gratté-boisé nevű, már-már elfeledett kézműves technika alkalmazásával érték el.

A 41 mm-es órához fekete, szürke kontúrral ellátott cserélhető gumiszíj tartozik, amely gyorsan és egyszerűen, szerszámok használata nélkül rozsdamentes acél szíjra cserélhető. Az óra szíja búvárkodás esetén is állítható a csuklón. Az időmérő megfelel a búvárkodásra vonatkozó ISO 6425 szabványnak, 300 méteres vízállósággal rendelkezik, és lumineszcens jelölésekkel rendelkezik a gyenge fényviszonyok közötti leolvasáshoz.

Tudor Black Bay GMT

Modellszám: M79830RB-0010

A TUDOR ezzel a modellel a Black Bay GMT termékcsaládot egészíti ki, amelynek opálszínű számlapja jól harmonizál a lünetta jellegzetes bordó és kék lünetta színével. Az opálfényű felület nem teljesen fehér, ehelyett a számlapon enyhe ezüstös árnyalatot lehet felfedezni. Egy galvanikus eljárás révén matt fehér-szürke felületet visznek fel a számlapra, és a markereket körülvevő részeket sötétítik, hogy észrevehető kontrasztot hozzanak létre. A hangulatos számlap azon túl, hogy a polgári repülés századközépi fellendülésére emlékeztet, könnyű leolvashatóságot is biztosít.

Vonzó külseje mellett egy megbízható manufaktúra óraszerkezettel van ellátva. A TUDOR a Black Bay GMT modellekhez fejlesztette ki a Calibre MT5652 jelzésű, beépített GMT funkcióval, közvetlen óramutató beállítással és dátum funkcióval ellátott óraművet. A TUDOR szemléletét a műszaki fejlesztéshez jól mutatja, hogy az új funkciók integrálását az óraszerkezet felépítésének könnyű variálhatósága teszi lehetővé, nem pedig további modulok egymásra helyezése.

Norqain Independence Wild ONE 42mm

Modellszám: NNQ3000QBA1A/A001

A Norqain egy 2018-ban alapított rendkívül fiatal és gyorsan ismertté vált svájci márka. Létrejötte körül az óragyártás olyan legendás alakjai bábáskodtak, mint Marc Küffer a Roventa-Henex korábbi vezérigazgatója, Theodore Schneider, a Breitling egykori tulajdonosa, vagy éppen Jean-Claude Biver, aki az Hublot, Omega és TAG Heuer vezetőjeként szerzett nemzetközi elismerést.

A Wild ONE 42 milliméteres tokjának felső és alsó része szabadalmaztatott, ultrarobusztus és szuperkönnyű NORTEQ szénszálas anyagból készült, mely hatszor könnyebb, mint az acél. A kettő között a szerkezetet titán foglalat védi a kedvezőtlen külső hatásoktól. A 3 rétegű kék számlapon mandalaszerűen tűnik fel a Norqain két N betűből alkotott, hegycsúcsot idéző logója.