Hírek

Longines elegancia a 40-es évek második feléből

Longines elegancia a 40-es évek második feléből: A közel 190 éves hagyományra épülő „Heritage” sorozat most megjelent tagja a Longines Heritage Classic Chronograph 1946

Longines elegancia

Longines elegancia – A Longines kibővíti a Heritage kollekcióját. A Longines Heritage Classic Chronograph 1946 a 40-es évek második felében megjelent időmérő által inspirált újrakiadás. Ebben az időszakban a svájci márka az elegáns órák egész sorát alkotta meg, minden esetben a legfejlettebb technológiát használva. Az akkor létrehozott időtlen stílus a mai napig elbűvöli a vintage órák műértőit.

A 40 milliméteres acél tokban a kizárólag a Longines számára fejlesztett automata felhúzású mechanikus szerkezet ketyeg (L895.5)

Megőrizve az eredeti kiadás formanyelvét, ez a kronográf is opálosan ezüstös domború számlapot kapott, melynek vizuális hatását a finoman megmunkált segédszámlapok teszik teljessé. A korra jellemző enyhén dőlt „dolphin” betűtípussal kerültek megjelenítésre az arab számok, melyekről az időt olvashatjuk le. 12 óránál antik hatású Longines felirat, a kékített acél mutatók tükröződésmentesített zafírkristály óraüveg alatt mozognak.

Ez a modell egészen puha tapintású bőrszíjat kapott, melynek megmunkálása tovább erősíti a vintage hatást.