Hírek

MIDO Ocean Star Tribute különleges kiadás

MIDO Ocean Star Tribute – Az Európát Afrikával összekötő Gibraltári-szoros mészkőszirtjén magasodik az Europa Point Világítótorony, a MIDO Ocean Star kollekciójának szimbóluma és inspirálója. A spanyolok által egyszerűen La Farola-nak becézett épület éppen úgy dacol az őt körbevevő tengervíz és viharok évszázados támadásával, miként az Ocean Star 75 évvel ezelőtt megjelent kollekciója képes ellenállni az extrém környezeti hatásokból eredő kihívásoknak.

A MIDO a múlt század harmincas évei óta számít a nagy vízállóságú karórák specialistájának, a később Aquadura névre keresztelt technológiai fejlesztés például kihúzott korona mellett is képes volt az óratok vízállóságát biztosítani. A most megjelent Ocean Start Tribute két különleges kiadása esztétikai értelemben visszautalás a nagy sikerű kollekció 75 éves történelmére, technológiai szempontból azonban a svájci óragyártás jelenkori fejlesztéseit tartalmazza.

Az ETA készíti a MIDO számára a Calibre 80 szerkezetet, melynek „elaborated” szintű kialakítása biztosíték a műanyag alkatrészek nélküli összetételre, az automatika felhúzására szolgáló lengősúly Côtes de Genève díszítésére, a kékített csavarok korrózióvédelmére. Röviden egy szebb és megbízhatóbb mechanikára. A Calibre 80 elnevezés az elérhető járástartalék legnagyobb értékére utal órában megadva, ami a mindennapi használat oldaláról tekintve több, mint megnyugtató tulajdonsága az órának. Akár egy hosszú hétvégén keresztül is pihentethetjük kedvenc időmérőnket éjjeliszekrényünk tetején, teljesen felhúzott állapotban még 3 napon át is ketyegnie kell.

A rozsdamentes acél tok tetején különleges „box” kialakítású zafírkristály óraüveget találunk, melynek jellegzetes attribútuma a domború formaterv: a számlapot kupola-szerűen borítja be és védi a karcálló zafírból csiszolt óraüveg. A vintage stílus rajongói örömmel ismerhetnek rá a néhány évtizeddel ezelőtti kiadásokon látható megoldásra, de mindenki másnak is gyönyörködésre ad okot ez a különleges, a jelenlegi órákon csak elvétve megjelenő forma.

Ocean Star Tribute M026.830.11.041.00

 

A zafírkristályt körbeölelő alumínium lünetta rovátkolt oldala lehetővé teszi könnyű elforgatását a merülési idő pontos beállításához. A kétféle kiadás számlapja egészen mély fekete vagy mediterrán kék lehet, természetesen színben megegyező lünettával. A különleges kiadás dobozában található kék szövet -, vagy fekete szövet hatású gumiszíj is, melyekre az egyébként mindkét esetben tartozék fémcsatunkat cserélhetjük. A pótszíjak sportosabb hangulatot kölcsönöznek az órának, de a számtalan apró kis acél szemből álló fémcsat rendkívül jól követi a csukló formáját és komfortos érzetet biztosít tulajdonosának.

A dátumablakot a számlapon 3 óránál napkijelzés is kiegészíti, az óra- és percmutatók szögletes pálcika kialakításúak, a Breguet stílusú másodpercmutató a MIDO órákra jellemző narancssárga lakkozást kapott. Az indexek és az összes mutató Super-LumiNova® bevonatúak. A tokot megfordítva még egy kellemes meglepetés érheti a finom részletekre fogékony érdeklődőt: akár az Ocean Star névadójának is tekinthető tengeri csillag domborműve rajzolódik ki a hátlapon.

Modellszámok: M026.830.11.041.00 & M026.830.11.051.00