Hírek

Yacht Timer Regatta Countdown

Yacht Timer Regatta Countdown

A Frederique Constant svájci luxus karóra gyártót 1988-ban alapította egy holland házaspár. A nevet az egyik alapító dédszüleinek nevéből származtatták, Frederique Schreiner (1881 – 1969) és Constant Stass (1880-1967) akik a huszadik század elején óratárcsákat gyártó céget alapítottak.

A Fredericque Constant vezérigazgatója és alapítója Peter Stas a vállalatalapításba üzleti és közgazdasági egyetemi tanulmányainak befejezése után kezdett. Az óragyártás kezdeti stratégiája az volt, hogy megfizethető áron állítsanak elő luxus karórákat. 2002-ben Stas és felesége felvásárolta az Alpina Órákat, az 1883-ban alapított svájci sportóra gyártó vállalatot. 2018-ban Peter Stas mutatta be a világ első mechanikus okosóráját, amelyik egyesití az okosóra technológiát egy mechanikus órával. A modellnek a Frederique Constant Hybrid Manufacturet adták.

Yacht Timer Regatta Countdown

A Yacht Timer Regatta Countdown a Frederique Constant időmérője az elmúlt évben tért vissza az óragyártás jelenébe. Peter Stas szenvedélyesen rajong a vitorlázásért és a nyílt tengerért. A modell visszavezeti a vitorlázás világának óragyártásába a Frederique Constant márkát. Egy rendkívül elegáns 42 milliméter átmérőjű, polírozott rozsdamentes acél tokban található szerkezetet képzeljünk el, amely antracit szürke tárcsával rendelkezik. A hagyományos luxus-órakészítés leglenyűgözőbb darabjai ihlették a díszítéseket ezen az elegáns modellen. Egyszerre felel meg a találékonyság és az egyszerűség követelményeinek.