Hírek

Longines 1832

1832-ben született meg a Longines, egy olyan mára már letűnt korszakban amikor az idő mérése kezdett egyre fontosabbá válni. Ebben az időben kezdődött a svájci óragyártás nagy sikerű története. A kulcsfontosságú évszámot a Longines egy kollekcióval emeli ki, egy kollekcióval amelynek termékei méltó módon megőrizték az órakészítés szakértelmének tradícióit és esztétikai vonásait. A Longines méltón lehet büszke új modelljére. A gyűjtemény kifinomult darabjaihoz tökéletesen illenek az új időmérők.

1832-ben az Agaszisz testvérek, akik svájci óramesterek voltak hozták létre Saint-Imierben a Longinest. Az ő unokaöccsük volt Ernest Francillon, aki az alapítás után néhány évvel társult a vállalkozással. Francillon egy lángelme volt és számos lenyűgöző újítást köszönhetünk neki. Ezek az újítások megkülönböztették a vállalatot a versenytársaitól. Az ő vezetése alatt modernebb termelési módszereket vezettek be, 1867-ben megszilárdította a tömeggyártást és megalapította az első gyárat. Ettől az évtől kezdve a Longines aprólékos munkával rögzítette az elkészült órák sorszámát. Ennek köszönhetően a márka képes arra, hogy egyes modelljeinek tulajdonosait azonosítsa. Ezt a szolgáltatást a márka rajongói a világ minden tájáról nagyra értékelik.

A Longines új modellje fekete vagy barna bőr óraszíjakkal rendelkezik, amelyik tökéletesen illeszkedik a gyűjtemény kifinomult vonalához. A tiszta és elegáns modell 30 vagy 40 mm átmérőjű. A női modelleknek finom megjelenést biztosít a gyémánt indexek.