Hírek

Hogyan jött hozzánk az okos technológia?

Hogyan jött hozzánk az okos technológia?

Hogyan jött hozzánk az okos technológia? Mára már minden kétséget kizáróan kijelenthetjük, hogy az elmúlt évtizedekben hatalmas változások tanúi lehettünk. A számítástechnika, az információtechnológia és a távközlési, kommunikációs technológia területén egy valódi digitális forradalom ment végbe. Olyan új eszközök váltak a mindennapjaink részévé, amelyeknek innovatív tulajdonságaik már nem teszik lehetővé, hogy a harmadik ipari forradalom technológiájának termékeiként tekintsünk rájuk  Sokkal inkább előfutárai egy negyedik ipari forradalomnak.

Hogyan jött hozzánk az okos technológia?

A fejlődés azonban nem egyik napról a másikra, robbanásszerűen történt. Ebben a cikkünkben egy kis történeti kitekintés keretén belül megpróbáljuk összeszedni azokat az információkat, amelynek köszönhetően ma okos órát viselhetünk a karunkon.

1972-ben jelent meg az első digitális óra, amelynek neve a Pulsár később márkanévvé változott. Az 1982-ben kiadott Pulsar óra huszonnégy számjegyet volt képes eltárolni. Ez volt az első óra, amelyik rendelkezett egy olyan memóriával, amelyet a felhasználója programozni tudott.

AZ 1980-as években, amikor a személyi számítógépek elkezdtek terjedni, egyből megkezdték az órák formájában megvalósuló számítógépek fejlesztését. Az 1990-es években, már gyártottak olyan intelligens órát amelyben az adatátvitel vezeték nélkül történt meg, így tudott a készülék egy személyi számítógéppel kommunikálni.

Hogyan jött hozzánk az okos technológia?

1999-ben már létezett olyan karóra, amelyik kiálló antennával, monokróm LCD képernyővel és kilencven perc beszélgetési idővel rendelkező telefont is magában foglalt, hangszóróval, mikrofonnal. Ez volt a világ első órája, amelyik telefonként is használható volt.

Egy évvel később a Nagy Kék Óriás, az IBM bemutatott egy prototípust, amelyik a Linux operációs rendszert futtatta. Hat órás élettartamú akkumulátorral rendelkezett és 8 MB nagyságú memóriát építettek a készülékbe.

A TAG Heuer okos órája a TAG Heuer Connected az Andrássy út 2. szám alatt található üzletben kapható!