Hírek

TAG Heuer Formula 1 Red Bull Special Edition

TAG Heuer Formula 1 Red Bull Special Edition – A TAG Heuer évtizedek óta szorosan együttműködik Formula 1 versenycsapatokkal. A Red Bull Racing Teammel 2016-ban kezdődött kapcsolatot most egy különleges kiadás teszi még emlékezetesebbé. Az RB16 versenyautó színeit viselő kronográf csak korlátozott ideig lesz elérhető.

Formula 1 örökség

TAG Heuer Formula 1 Red Bull Special Edition
NORTHAMPTON, ENGLAND – FEBRUARY 12: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB16 during the Red Bull Racing RB16 launch at Silverstone Circuit on February 12, 2020 in Northampton, England. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A TAG Heuer és a Formula 1 története a 60-es évek végéig nyúlik vissza, amikor az akkor még csupán a Heuer családnevet viselő óragyártó vezetőjeként Jack Heuer korábban példátlan szerződést kötött Jo Sifferttel. A márkanagyköveti együttműködést továbbiak követték, Niki Lauda, Clay Regazzoni, Alain Prost, Ayrton Senna és Mika Häkkinen örömmel viselték TAG Heuer óráikat.

A jelenlegi együttműködés a négyszeres egyéni és konstruktőr győztes Aston Martin Red Bull Racing csapatával négy éve tart. A pilóták – Max Verstappen és Alex Albon – csuklóján TAG Heuer méri az időt.

NORTHAMPTON, ENGLAND – FEBRUARY 12: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing and Alexander Albon of Thailand and Red Bull Racing walk during the Red Bull Racing RB16 launch at Silverstone Circuit on February 12, 2020 in Northampton, England. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Hivatalos időmérőként, szponzorként és személyes barátságok révén a TAG Heuer megkerülhetetlen része a Formula 1 sorozatnak, és a Formula 1 modellcsalád is hasonlóan elválaszthatatlan része a TAG Heuer kollekciónak 1986 óta.

TAG Heuer Formula 1 Red Bull Special Edition – Red Bull Special Edition

A mostani Red Bull különleges kiadás ragyogóan kék számlapja az RB16 karosszériájának matt kék fényezését gondolja tovább, a másodpercmutató rikító sárga lakkozása, valamint a lünetta és a segédszámlapok piros festése a Red Bull logót idézi.

3 óránál a kismásodperc mutatót találjuk, míg 6 óránál a kronográf stopper funkciójához tartozó tizedmásodperceket olvashatjuk le. Az időintervallum mérést 30 percig folytathatjuk: eddig jelzi ki az eltelt időt a szintén „azurage” mintázatot kapott percgyűjtő. A TAG Heuer honlapjára látogatva és a gombokra kattintva a funkciókat virtuálisan is kipróbálhatjuk.

A kék alumínium tachymeter skála 180 km/h jelzésével egyvonalban apró dátumablakban láthatjuk éppen hányadika van. A kézzel rakott indexek és a mutatók fehér Super-LumiNova® bevonatot kaptak, ezzel éjszakai futamok alatt is könnyedén leolvasható az aktuális – vagy éppen mért idő.

A rozsdamentes acél tok menetes hátlapját magunk felé fordítva az elmaradhatatlan kockás zászló dominál, felette a különleges kiadásra utaló „ASTON MARTIN Red Bull Racing” vésést olvashatjuk.

A Formula 1 modellcsaládra jellemző 200 méteres vízállósági határérték itt is feltüntetésre került, ami megbízható gyártók esetében egyben csavarzáras koronát is kell hogy jelentsen. Nem csalódunk, a TAG Heuer pajzzsal díszített és rovátkolt szerkezeti elem felfelé tekerve rögzíthető.

Az órát piros-sárga párnácskán, sötétkék díszdobozban, fém emlékplakettel kapjuk kézhez.

Technikai jellemzők

Név: TAG Heuer Red Bull Racing Special Edition

Modellszám: CAZ101AB.BA0842

Szerkezet: Quartz

Tok: Rozsdamentes acél, 43 mm

Vízállóság: 200 m

Csat: Rozsdamentes acél, nyomógombos áthajlózárral

Óraüveg: zafírkristály

Kép: csat

Válogasson online TAG Heuer karórát az órabirodalom kínálatából, mert itt a legnagyobb a választék.