Hírek

A TAG HEUER A 104. INDY 500 VERSENYT KÜLÖNLEGES KIADÁSSAL ÜNNEPLI

TAG HEUER KÜLÖNLEGES KIADÁS – A luxus órakészítő cég új különleges kiadású Formula 1 órát hoz forgalomba a leglátványosabb autóverseny tiszteletére, és egyben 160 év időmérésének eredményeit ünnepli az autósportok világában.

La Chaux-de-Fonds, Svájc – 2020. augusztus 10.: A TAG Heuer egy speciális kiadású karórát mutat be az NTT INDYCAR versenyek hivatalos időmérésének 16. évfordulója, illetve a 104. Indianapolis 500 verseny tiszteletére. Ezáltal tiszteletét fejezi ki az Észak-Amerikai autóversenyzés élvonalával hosszú ideje fennálló partneri kapcsolata iránt. Az Indy 500 az egyik legrégebbi és legismertebb autóverseny, amelyet az Indianapolis Motor Speedway pályáján rendeznek. Az 500 mérföldes verseny a világ egyik leglátogatottabb egynapos sporteseménye.

Az óra megtervezésében az INDYCAR csapata is részt vett. A 43 mm-es Formula 1 Indy 500 2020 speciális kiadású kronográf a luxus órakészítők autóversenyzés iránti szenvedélyét tükrözi. A szemet gyönyörködtető megjelenés, beleértve a számlapon látható vörös tégla motívumot, a verseny történelmének, illetve becenevének (The Brickyard) állít emléket.

Az Indy 500 logó a segédszámlapon 6 óránál látható. Az piros színű „Indy 500” gravírozás a kerámia lünettát díszíti. A kidolgozott fekete számlap kiemeli a modell sportos esztétikáját. A számlapot három „azurage” mintázatú segédszámlap egészíti ki: 3 óránál egy állandó másodperc jelző, 9 óránál kronográf óragyűjtő, alul pedig 1/10 másodperces kronográf számláló, amelyen az Indy 500 logó látható. Emellett 4 óránál egy dátumablak látható.

A quartz kronográf tartós fekete gumi szíjjal felszerelt, amely segítségével az óra könnyen felhelyezhető a versenyruhára. Ez a kifejezetten tartós TAG Heuer Formula 1 Indy 500 2020 speciális kiadású óra 200 méterig vízálló, és rendkívül ütésálló.

Az 1987-ben tervezett TAG Heuer Formula 1 kollekció remekül illeszkedik a márka autóversenyzés világához fűződő kapcsolatához. Akárcsak maga a sport, a megújult kollekció karóráinak megnyerő kialakítása is figyelemreméltó. Az alkalmazott fejlett technológiát az autóversenyző csapatok extrém teljesítménye ihlette. Az adrenalin és a sportban rejlő izgalom vezette a TAG Heuer céget a modellek funkcióinak kialakítása során. Autóversenyzők által is viselt TAG Heuer Formula 1 modelleket a száguldás világa számára hozták létre.

Ebből a bevetésre teremtett karórából 1500 darab kerül forgalomba. A későbbiekben a TAG Heuer márkát kedvelőkön kívül az NTT INDYCAR SERIES autóversenyzőjén, Alexander Rossin is látható az idei Indy 500 versenyen.

TAG HEUER KÜLÖNLEGES KIADÁS – Titkos kód a számlapon

Az Indianapolis Motor Speedway versenypályát a rajongók „The Brickyard” (A téglagyár) néven ismerik a 20. század eleje óta. Amikor 1909 augusztusában elindult a versenyzés, a pálya kavics és szurok keverékéből állt, amely rengeteg balesetet okozott. A biztonságot érintő számtalan panaszt követően a pályát 3,2 millió, egyenként 4,5 kilós téglából újraépítették. Az utolsó téglát Indiana kormányzója tette le. Idővel a téglákra aszfalt került, kivéve a pálya 1 yardos szakaszát a célvonalnál. Az átépítés ellenére a legendás „The Brickyard” elnevezés tovább él. A futamok győztesei a mai napig folytatják a régi hagyományt, célba érkezéskor letérdelnek és megcsókolják a téglával borított útszakaszt.

Az idei év speciális kiadásának aszfaltborítást imitáló számlapjára a TAG Heuer tégla motívumból álló sávot helyezett el, ami tiszteletadás az Indianapolis Motor Speedway versenypálya 100 évnél is hosszabb kalandos történelme előtt.

Élvonalban a versenypályán

2020 a TAG Heuer számára az avant-garde órakészítés 160. évfordulóját és forradalmi újdonságok megjelenését jelenti. A TAG Heuer folytatja a megkezdett utat az eltelt idő legkisebb egységének minél pontosabb mérése terén, valamint Jack Heuer nyomdokaiban járva együttműködik napjaink kimagasló versenycsapataival és jól ismert márkáival. A TAG Heuer mottója a „Don’t Crack Under Pressure” (Ne törj meg a nyomás alatt!). A márka kapcsolatai a kimagasló teljesítmény iránti tiszteletet tükrözik.

Az IndyCar Series és az Indy 500 mellett a TAG Heuer autóversenyzéshez kapcsolódó öröksége kapcsán meg kell említenünk az ABB FIA Formula E World Bajnokságot, a TAG Heuer Porsche Formula E csapatot, az Aston Martin Red Bull Racing Formula One csapatot, a Formula 1 Monaco Grand Prix versenyt, a World Endurance Championship bajnokságokat, a Porsche TAG Heuer Esports Supercupot valamint a két legendát, Steve McQueent és Ayrton Sennat.

A márka történelmében számos úttörő újdonság és figyelemre méltó partneri kapcsolat is fellelhető. Mindemellett a TAG Heuer formabontó, avant-garde órák gyártása iránti elkötelezettsége az elmúlt 160 év során mit sem változott. Ugyanez volt a helyzet két évszázaddal ezelőtt, amikor Edouard Heuer megnyitotta műhelyét, mely azóta óragyárként működik. S melynek csapata élvonalbeli eszközökkel és kimagasló technikai tudása által luxus karórákat alkot, amelyek egy élethosszig elkísérnek, és minden körben pontosan mérik a győzelmet jelentő másodperceket.

TAG Heuer Formula 1 43 mm Indy 500 2020 különleges kiadás

Referencia szám: CAZ101AD.FT8024