Hírek

Az év órája design kategóriában: TAG Heuer x Fragment Heuer 02

Az olasz L’Orologio magazin minden évben kiosztja az év órája díjat. 2020-ban a design kategória győztese a TAG Heuer x Fragment Design Heuer 02!

Az év végéhez közeledve az órás szervezetek és szaklapok visszatekintenek az elmúlt hónapok megjelenéseire és különböző kategóriákban díjakat adnak át. A milánói székhelyű L’Orologio 12 kategóriában összesen 36 idén megjelent időmérőt választott ki, melyekre kizárólag a lap olvasói szavazhattak.

Számlap

A szerkesztőség az alábbi kategóriákban javasolt 3-3 új kiadású modellt: hagyományos hárommutatós, kronográf, búváróra, tourbillon, komplikációk, design, órás szakértelem, új anyagok, naptáras órák, női modellek, új technológiák, ár-érték arány.

Idén, a design kategóriában a szerkesztőség ajánlása, majd az olvasók döntése alapján Az év órája (Orologio dell’Anno) díjat a TAG Heuer x Fragment Design Heuer 02 hozta el.

Hirosi

A japán Hiroshi Fujiwara streetwear guru és tervező az általa alapított Fragment Design stúdióval már nem először kap lehetőséget a TAG Heuertől arra, hogy minimalista stílusát a svájci gyártó óráin megmutassa. Akárcsak az előző együttműködésből született Carrera esetén, Fujiwara most is az alaposan megismert hagyományokból indult ki, hogy végül avantgárd csavarral valami szokatlant alkosson.

Hátlap

Ezúttal a Formula 1 széria kapott – korábban nem látott módon – Heuer 02 manufaktúra szerkezetet, a letisztult fekete számlapon csupán a TAG Heuer pajzsról ismert vörös szín jelenik meg egészen visszafogottan a mutatókon és az indexek apró négyzetein. A hátlap zafírüvege szintén színezett, a C alakú fémtokba integráltan 5 soros fémcsat került.

Csat

A további kategóriák győztesei:

Hárommutatós (Solotempo): Patek Philippe Calatrava 6007A-001

Kronográf (Cronografo): Omega Speedmaster Moonwatch 321

Búváróra (Orologio Subacqueo): Rolex Oyster Perpetual Submariner

Tourbillon: Corum Lab 02

Komplikációk (Orologio Complicato): Vacheron Constantin Les Cabinotiers, Grand Complication Astronomique Inno alla Musica

Órás szakértelem (Savoir-Faire): Glashütte Original PanoLunar Tourbillon – Limited Edition

Új anyagok (Nuovi Materiali): Panerai Luminor Marina Fibratech

Naptáras órák (Calendari): Jaeger-LeCoultre Master Control Calendar

Női modellek (Orologio Donna): Chopard Happy Moon

Új technológiák (Nuove Tecnologie): Garmin fēnix 6 Pro Solar Titanium Carbon Gray DLC

Ár-érték arány (Rapporto Qualità/Prezzo): Mido Decompression Timer 1961

Luczay Szabolcs

https://www.watchdeluxe.hu