Egyéb

Great Characters Elvis Presley Limited Edition– tisztelgés a Rock ’n’ Roll Királya előtt

1956-ban egy magas és jóképű déli fiú Tupeloból (Mississippi) egyedi hangjával és mozdulataival rázta fel Amerikát. Elvis Aaron Presley-t, akit a Rock ’n’ Roll királyaként ismernek, ma is ünneplik, mert zenéjével és stílusával felvillanyozta a világot. Elvis a feje tetejére állította a zeneipart, áttörte a határokat hogy egy még egyedibb, és lehengerlő személyiségéhez illő stílust alkosson. A Montblanc Great Characters Edition Elvis Presley a művész élete és munkássága előtt tiszteleg, akinek élő fellépései és stílusa megváltoztatták a popzene arculatát. A Montblanc kézművesei által ügyesen kidolgozott kollekció olyan íróeszközökből és kiegészítőkből áll, amelyek méltó emléket állítanak Elvis karrierjének kulcsfontosságú szakaszainak.

A The Great Characters Special Editiont karrierjének egyik csúcspontja ihlette, az 1968-as koncert, amely Elvis visszatérését jelentette a színpadra az amerikai hadseregben való szolgálat után. A toll fekete minőségi műgyanta alapja arra a bőrruhára utal, melyet Elvis ezen a fellépésen viselt. A töltőtoll hegyére pedig felejthetetlen slágerének címét gravírozták. Ez a “Blue Suede Shoes”.

“Az ambíció nem más, mint egy V8-as motorral ellátott álom” – Elvis Presley

Elvis slágerei megannyi szívet megdobogtattak, ő maga viszont a luxus autókért volt oda. Rajongott a V8-as motorért, és ezen autókra jellemző karcsú vezérsíkokért.Ezért emlékeztetnek a kollekció egyes darabjainak alakja gyújtógyertyára. Sőt mi több, a csiptető V alakú és a benne lévő nyolc apró lyukacska a motorblokkot hivatott megidézni. Abszolút részletgazdag emléke a Király autók iránti szenvedélyének.

“Elvis elhagyta az épületet”

Elvis uralta a slágerlistákat és újradefiniálta a színpadi divatot. Az 1973-as történelmi koncerten, az „Aloha Hawaii-ból” – az első élő koncerten, amelyet műholdon keresztül sugároztak 1,5 milliárd embernek 40 országban – Elvis fehér színű overált viselt, amely ikonikus státuszt ért el hímzett sasával, amely az amerikai zászló színeiben csillogott.

Ezt a design jeleníti meg a Great Characters Elvis Presley Limited Edition 1935 nevű toll is, kupakján az ikonikus összeállítással.  A toll gravírozásában helyett kapott a szállóigévé vált mondat: „Elvis elhagyta az épületet”- ez közölték a szinte extázisban lévő rajongókkal, jelezvén, hogy nem lesz több ráadás. 1977-ben bekövetkezett halála után pedig valóban nem volt több ráadás….

A MontBlanc méltón tiszteleg Elvis Presley előtt ezzel a különleges kollekcióval- sokáig éljen a Király!