Egyéb

A 10 legjobb karóra amit egy férfi választhat 2021-ben

Az olajfoltos boxutcán vagy süppedős vörös szőnyegen kell végigsétálnunk? Az autósportok első számú időmérője olyan órákat készít, melyek mindenhol kiválóan megállják a helyüket. – Második rész

Válogatásunk első felében megismerkedtünk az 1860-ban alapított márka történelmének egy-két mozzanatával, valamint a Monaco Gulf, Connected Watch Wellness, egy ütős Formula 1 Quartz Chronograph és a Carrera Porsche különleges kiadással.

Ebben a részben a TAG Heuer gazdag kínálatú kollekciójából válogatva mutatunk be további 6 modellt.

5. Carrera 160 Years Anniversary

Modellszám: CBN2A1E.BA0643


Az alapítás 160 évfordulójára kiadott Carrera

A 12 óránál elhelyezett dátumablak adja az egyediségét ennek a sport kronográfnak, mely 44 milliméteres tokjában egy Heuer 02 manufaktúra szerkezetet őriz.

A vibrálóan kék számlap felszínére azonos középpontból induló, de különböző sugarú köröket csiszoltak. Az órát megfordítva a zafírüveg hátlapon keresztül nem csak az automata szerkezetet, de a féllengősúly alkalmi, „160 YEARS OF AVANT-GARDE” gravírozását is tanulmányozhatjuk.

6. Aquaracer Tortoiseshell Edition

Modellszám: WAY201P.FT6178


Egyedi teknőspáncél mintázatú Aquaracer

Az óceán hullámain tükröződő napsugarak által inspirálva a luxus órakészítő cég csodaszép teknőspáncél mintázatot álmodott meg az Aquaracer lünettájára, innovatív gyanta technológia alkalmazásával. A sötét- és világoskék árnyalatok egy jacht fedélzetéről látható óceán felszínére emlékeztetnek. A megjelenést a sunray hatásúra csiszolt, vízszintes vonalakkal díszített kék számlap egészíti ki.

7. Connected Watch Golf Edition

Modellszám: SBG8A82.EB0206


A különleges kiadás mellé golf kiegészítőket is kapunk

A 9-es vassal elütöttük golflabdánkat a tee boxból, mely szerencsésen átszállt a fairway-en és a green-en landolt. A hole-in-hole ugyan nem jött össze, de a putt igen, így a par 3-as szakaszt birdie-ként teljesítettük. A TAG Heuer okosórára és mobiltelefonra fejlesztett alkalmazásain keresztül mindezt nyomon is követhetik mindazok, akik a fentieket értik, vagy szeretnék megérteni.

8. Autavia Bronze

Modellszám: WBE5190.FC8268


Bronz tokos Autavia zöld számlappal és barna bőrszíjjal

A távoli vidékek kutatóinak, felfedezőinek órája inspirálta az Autaviákat. Ugyanakkor a műszaki háttér, az anyagválasztás XXI. századi. A zafírkristály óraüveg a TAG Heuer kínálatában alapnak számít, a kerámiabetétes forgatható lünetta pedig csak a felső szegmensben jelenik meg.

Mindez kiegészül bronz tokkal, melynek felszínén a New York-i Szabadság-szoborhoz hasonlóan patina képződik. A menetes hátlap anyaga Grade 2 titán, a számlap arab számai, valamint a mutatók felszíne Super-LumiNova bevonatot kaptak. A tokban ketyegő automata szerkezet COSC minősítésű.

9. Link Automatic

Modellszám: WBC2111.BA0603


Elegáns Link kultikus fémcsattal

A Link széria tervezését egészen rendhagyó módon a fémcsattal kezdték a TAG Heuer svájci óralaborjában. Kitűzött célként egy könnyen viselhető fémcsat megalkotása szerepelt.

Az eredetileg S/El – vagyis Sporty / Elegant – névre keresztelt modellcsalád Ayrton Senna kedvence volt, az S betűbe saját családneve kezdőbetűjét látta bele. A jelenlegi Link kollekció képen látható darabja fehér számlapos, mechanikus szerkezettel. A rozsdamentes acél tok enyhén összenyomott párna formájával, kúpszerűen rézsútos koronával és a finoman egymáshoz kapcsolódó csatszemekkel a kollekció talán legelegánsabb modellje.

10. Formula 1 Quartz

Modellszám: WAZ101A.FC8305


A 4.000 darabban limitált kiadás egyike

A bahreini nagydíj indulásának napjára időzítette a TAG Heuer néhány színesebb, játékosabb Formula 1 modelljének megjelenését. A teljes kollekción belül ez a széria már az első pillanattól kezdve a legfiatalabb közönséget célozta meg.

A képen látható modell textúrált, narancs számlapja a 80-as 90-es évek nagy sikerű, most is keresett kiadásait idézi meg színvilágában. A sportos megjelenést a zárható korona és a 200 méterig terjedő vízállóság egészíti ki műszaki oldalról.

Luczay Szabolcs