Egyéb

TAG HEUER X SUPER MARIO

Néhány nappal egy bontatlan csomagolású Super Mario játék kópiájának közel félmilliárd forintos elárverezése után még erőteljesebb figyelem követi a svájci TAG Heuer enélkül is clickbaitnak ható szokatlan bejelentését, hogy a 80-as évek elején feltűnt videojáték-karakter jelenjen meg Connected okosórája számlapján.

Márpedig a TAG Heuer hosszútávú együttműködésre készül a Nintendoval, így a gamerek és a pop kultúra rajongói további meglepetésekre számíthatnak. A közös munka első eredménye a Connected okosóra harmadik generációjának 2.000 darabban limitált Super Mario kiadása. Az eredetileg olasz származású vízvezetékszerelő karaktere az 1985-ös Super Mario Bros. játékban vált főszereplővé. A kék kertésznadrágos, kissé testes, középkorú figura hihetetlenül népszerű lett, a játék különböző változatai többszázmillió példányban keltek el világszerte.

Ikonikus megjelenésén kívül az ugráló, igencsak aktív életvitel a fő attribútuma. Nem véletlenül jutott tehát a TAG Heuer Connected okosóra fejlesztő csapatának eszébe, amikor az aktív életmódra ösztönző vizuális megjelenést kerestek az órához.

Frédéric Arnault, a TAG Heuer elnök-vezérigazgatója így nyilatkozott erről: „Az együttműködés ötletét az a vágy adta, hogy az okosóra wellness alkalmazását játékossá és izgalmassá tegyük. Azonnal Super Mario jutott eszünkbe. Nem csupán a nemzetközi és generációkon átívelő ismertsége miatt. Mario egy soha nem nyugvó, rendkívül aktív karakter, akit kitartása és eltökéltsége minden szorult helyzetből kisegíti.”

A wellness alkalmazásokban nem számít rendhagyónak, hogy a kitűzött személyes fitnesz céljainkat – megtett lépések, elégetett kalóriák – a rendszeren belül saját magunk számára beállíthassuk. Előrehaladásunkat és a cél elérését a TAG Heuer Connected egyedi gyári digitális számlapjai eddig is látványosan megjelenítették. A Super Mario limitált kiadás azonban hardveresen és szoftveresen is a mozgásra serkentés céljának van alárendelve.

Már a külső csomagolás is a jellemző piros színt kapta, mely külön az órához készített perforált gumi- illetve bőrborítású szíjakon is megjelenik. Ezek áthajlózárán a megszokott TAG Heuer pajzs helyett Mario sapkájának gravírozott M betűjét találjuk.

Ez az M betű került lakkozott formában a korona tetejére is.

A zafírüveget körbeölelő kerámia lünetta percskáláján 15, 30 és 45 percnél a videojátékból megismert segítő tárgyak ikonjai láthatók. A varázserejű gomba, a zöld vízvezeték cső és a ragyogó csillag megszerzése szuperképességekhez juttatja karakterünket. A méretbeli növekedés, a gyorsaság vagy a sebezhetetlenség animáció formában is megjelenik, amikor a beállított egyéni céljainkban a megfelelő százalékot elérjük. Küldetésünk teljesítésekor pedig Mario a zászlórúdra felmászva integet nekünk.

A korábban már bevezetett számlap variációk némelyike is átalakításra került, újabb opciókat kínálva a felhasználóknak. A Timekeeping névre hallgató változat stoppere a nyolcvanas évekből ismert játék pixeleit jeleníti meg. A Carrera 02 kronográfja a Super Mario piros és kék színét kapta, a segédszámlap körkivágásából pedig Mario bújik ki éppen.

Azok számára jó hír, akik nem jutnának hozzá a kétezer darab egyikéhez, hogy egy későbbi fázisban ezek a számlapok megjelennek majd a harmadik generációs Connected tulajdonosok frissítési lehetőségei között is!

Luczay Szabolcs