Style Blog

#SMARTGUESS – EGY ÚJ HASHTAG TÖRTÉNETE

Egyre több nagyvállalat és márka vált öko-barát „üzemmódra” A Guess is csatlakozott ehhez a csapathoz! Nézzük mit jelent ez a gyakorlatban.

A környezetbarát kollekció tagjainak külön logót tervezett a gyártó, így a vásárlók könnyen beazonosíthatják őket:

SMART GUESS emblémával ellátott termékek környezetbarát anyagokból , környezetkímélő módszerekkel készülnek.

Vízgazdálkodás – lényegesen kevesebb víz kerül felhasználása a farmerok mosása alkalmával a gyártás során.

Fenntartható források – felelős, önfenntartó gazdaságokból származó alapanyagok

Környezettudatosság– új technológiák és gyártási folyamatok alkalmazása, a lehető legkevesebb vegyszer felhasználásával

„GUESS my Feelings” kollekció – avagy a roszdamentes acél új élete

A Guess nem csak a ruhagyártás során figyel a környezettudatosságra, hanem az ékszerek terén is. Megalkotta a Guess my Feelings kollekciót, mely nem csak gyártása során kíméli a környezetet, hanem a medálokon lévő bátorító, önbizalomnövelő üzenetek- a hozzájuk kapcsolódó medálokkal afféle lélek-ápolóként is funkcionálnak.


Queen of Luck – A Szerencse Királynője

 A medálok az acélgyártás folyamán megmaradó darabokból készültek, ezzel csökkentve a nyersanyag felhasználást és minimalizálva a hulladéktermelést.

 A láncokat gondosan választják ki a beszállítók megmaradt, esetlegesen leselejtezett készleteiből és felújítjuk őket, ezzel egy második esélyt adva nekik.

Az ékszerekhez tartozó klasszikus GUESS vászontasakot ez esetben lecseréltük egy 100%-ban újrahasznosított anyagból készült változatra, de kinézetén, tapintásán nem változtattak. Ezenkívül a szállítás során alkalmazott védőtasak is újrahasznosított műanyagból készül.

Ezen változtatások által minimalizálják a hulladéktermelést és csökkentik a környezeti hatásokat.

PEONY G- Eco Edition – környezettudatosság az órák terén is

Gondoltál már arra, mi lesz a farmer-gyártás során visszamaradt anyagdarabokkal, az úgynevezett ’nyesedékekkel’? Általában sokszor a szemétben végzik… De a Guess erre is talált megoldást! A felelslegessé vált farmeranyag-darabokat felhasználták bőr óraszíjak bevonására, s megalkották a Peony G denim eco edition-t. Az óra rozsdamentes acéltokozással rendelkezik, számlapján pedig a mára szintén ikonikussá vált bazsarózsa-motívumok díszelegnek. Szíja pedig a már a fentebb említett farmer borítású bőrszíj. De itt még nincs vége a történetnek! Az óra saját egyedi díszdobozában érkezik, mely újrahasznosított anyagból készült.



Peony G (GW0228L1)