Újdonságok

A LEGÚJABB LIMITÁLT TAG HEUER CARRERA

A csörgő réce jellegzetes kékeszöld szemsávjának színét kapta a La Chaux-de-Fonds-ban működő svájci gyártó csúcsszériájának 500 darabban limitált kiadású modellje. A vintage formaterv és az egyedi számlap teszi különlegessé ezt a Carrera kronográfot.

A legendás és életveszélyes mexikói közúti autóversenyről elnevezett Carrera a 60-as évek elejétől jelen van a Heuer, később TAG Heuer kollekciójában. Tervezésekor az alapító dédunokája, Jack Heuer azt tartotta szem előtt, hogy egy könnyen kezelhető és leolvasható stopperes órája legyen a pilótáknak és a pálya mellett közreműködő segítőknek.

Már az 1963-as első modell, és sorban a későbbiek is felesleges cicomától, díszítéstől mentes számlapot kaptak, ahol az indexek és a mutatók domináltak, segítve a gyors és tévedésmentes leolvasás lehetőségét az adrenalintól túlfűtött versenyhelyzetekben is.

A számlapot körülölelő lünettát igyekeztek a lehető legkeskenyebbre méretezni, ezzel is növelve a számlap átmérőjét. A kronográf nyomógombjai dugattyú formát kaptak, utalva egyfelől a felhasználási területre, megkönnyítve másfelől az akadálymentes működtetésüket.

A 2021-es limitált kiadás ezt a puritán, versenykronográf hagyományt folytatja, figyelembe véve az időközben eltelt közel 60 év változásait az óraviselési szokások esetében, valamint a technológia fejlődés nyújtotta lehetőségeket.

Mivel a stopperes mechanikus órákat már nem elsősorban időmérő eszközként viselik az órakedvelők, hanem öltözék kiegészítőként, luxuscikként, vagy a mechanikus szerkezet iránti csodálat miatt, ezért megjelenhetnek olyan számlap variációk is, melyek korábban elképzelhetetlenek lettek volna. A TAG Heuer már a kék számlapos négyszögletes Monaco kronográffal megmutatta, hogy nem fél szembe menni a trendekkel és újítóként fellépni. A Carrera Green Special Edition sugárirányban csiszolt kékes árnyalatú zöld számlapja egészen új oldalát mutatja meg a legendás Carrera óráknak.

A tokba pedig a TAG Heuer saját gyártású Heuer 02 integrált kronográf szerkezete került, 80 órás járástartalékkal és gyakorlatilag korlátlan élettartammal, amennyiben az ajánlott szervizelési időszakokat betartjuk és óránkat szakszervizben átvizsgáltatjuk, gondozzuk.

A TAG Heuer Carrera Green Special Edition-t fekete aligátorbőr szíjon csatolhatjuk csuklónkra, melynek végeit acél áthajlózár fogja össze dupla nyomógombos biztonsági rögzítéssel.

A leolvashatóságot sötétben svájci gyártású Super-LumiNova® bevonat biztosítja.

TECHNIKAI JELLEMZŐK

Referenciaszám: CBK221F.FC6479

Név: TAG Heuer Carrera Green Special Edition

Szerkezet: TAG Heuer Calibre Heuer 02 önfelhúzó mechanikus, 80 óra járástartalék

Funkciók: Stopper perc- és óragyűjtővel; óra-, perc- és kismásodperc

Tok: 39 mm rozsdamentes acél; domború zafírkristály óraüveg, 10 bar vízállóság

Számlap: Kékeszöld sunray csiszolás; 3 segédszámlap csigavonalas díszítéssel; Super-LumiNova® bevonat az óra- és percmutatón, valamint az indexek melletti jelzőpontokon; fehér vintage Heuer logó

Szíj: fekete aligátorbőr acél áthajlózárral és két nyomógombbal

Gyártási korlátozás: 500 darab

Luczay Szabolcs