Újdonságok

A TAG HEUER TISZTELETTEL ADÓZIK AZ AUTÓSPORT LEGENDÁJA, AYRTON SENNA ELŐTT

30 évvel ezelőtt Ayrton Senna a legfiatalabb versenyzőként nyerte meg harmadszorra is az F1 világbajnokságot. A TAG Heuer az 1991. novemberi Ausztrál GP emlékére különleges kiadással jelenik meg.

Név: TAG Heuer Formula 1 Senna Special Edition

Modellszám: CAZ101AJ.FC6487

Senna első világbajnoki címét 1988-ban szerezte, és ettől az évtől kezdve volt a TAG Heuer márkanagykövete is. Két évre rá, valamint 1991-ben is nyerni tudott. Ebben az évben, november 3-án a szezonzáró ausztrál nagydíjon csupán 14 kört mentek a versenyzők a szakadó esőben, de a megfelezett pontszámokkal Senna megnyerte a világbajnokságot.

A most kiadott TAG Heuer Formula 1 Senna Special Edition színösszeállításában a fekete és a citromsárga jelenik meg, vagyis Ayrton Senna legendás színei. A tok teljes egészében, a segédszámlapok és még a szíj is fekete színt kapott, amelyből néhány helyen vibrálóan ugrik elénk a sárga festés. Ilyenek a segédszámlapok skálái, a dátumablak keretezése, és a számlap szélén a percskála beosztása 15, 30, 45 és 60 percnél.

Maradva a számlapnál, a tizedmásodperc mérésére szolgáló kronográf kijelző 6 óránál a Senna brand logóját rejti. Az 1990-ben Renata Curcio tervező által megalkotott dupla S betű egyszerre utal a brazil pilóta családnevére, valamint a São Paulo közelében felépült interlagosi versenypálya ívére. Maga Senna, tragikus halála előtt egy évvel nyilatkozott úgy, hogy a nevét viselő brand szimbóluma az eszméknek, amelyeket képvisel, és amelyek fennmaradnak akkor is, amikor minden egyéb halandó dolog az életben elmúlik.

A 43 milliméteres fekete DLC bevonatú acél tokba fix kerámiabetétes fekete lünetta került Senna nevével, valamint sebességmérésre alkalmas beosztásokkal 65-től 400 km/h-ig. Kifejezetten ehhez a kiadáshoz készült borjúbőr szíj S formájú nyomtatással a felszínén, valamint sárga varrással a szélein.

Megfordítva az órát, a menetes hátlapon egyedi gravírozás látszik Senna sisakjával és „SENNA SPECIAL EDITION” felirattal. A hagyományoknak megfelelően itt került feltűntetésre a vízállósági határérték (200 méter), valamint a számlapot védő óraüveg anyaga (zafírkristály).

A mutatókat kronográf quartz szerkezet mozgatja óra, perc és másodperc kijelzéssel. A stopper funkcióhoz tizedmásodperc, másodperc és 30 perces gyűjtő tartozik, illetve 4 óránál dátum. Gyártói garancia 2 év, eladási ára 787.000 Ft.

Luczay Szabolcs