Újdonságok

TAG HEUER FORMULA 1 RED BULL RACING

2016 óta hivatalos partnere és időmérője A Formula 1 sorozatban kiemelkedően szereplő Red Bull Racing csapatának a svájci TAG Heuer. A most februárban megjelenő különleges kiadás mindkét brand legjavát sűríti egyetlen számlapba.

CAZ101AL.BA0842

Név: TAG Heuer Formula 1 x Red Bull Racing Special Edition

Referenciaszám: CAZ101AL.BA0842 (fémcsattal), CAZ101AL.FT8052 (gumiszíjjal)

Jack Heuer 1968-ban állapodott meg Jo Siffert F1-es pilótával egy olyan együttműködésben, amely később sok másik szerződés alapja lett a sportágban. A TAG Heuer számára pedig egy mai napig tartó részvételt hozott, amelynek során a svájci órakészítő manufaktúra neve összeforrhatott az autóversenyzéssel. A TAG Heuer hivatalos időmérője és együttműködő partnere volt a Ferrari és a McLaren csapatának, miközben a Formula 1 olyan ikonikus szereplői viselték csuklójukon óráit, mint Ayrton Senna és Niki Lauda.

A Red Bull Racing 2016 óta partnere a TAG Heuernek, pilótáik – a holland Max Verstappen, és a mexikói Sergio Pérez – pedig a márka nagykövetei és TAG Heuer órát viselnek. Max Verstappen rendkívül kiélezett szezont követően, az utolsó futam legutolsó körében szerezte meg az egyéni világbajnoki címet.

CAZ101AL.BA0842

A TAG Heuer Red Bull Racing 2022-es különleges kiadása egy 43 milliméteres rozsdamentes acél tokban elhelyezett svájci kronográf quartz szerkezet, 6 óránál tizedmásodperc mérésére alkalmas regiszterrel, 30 perces stopper gyűjtővel 9 óránál és kismásodpercmutatóval 3 óránál.

A tetején szálrahúzott, oldalán viszont csillogóra polírozott tok jobb oldalán a véletlen ütésektől két oldalról koronavédőkkel oltalmazott nagy méretű beállító koronát látjuk. Felette és alatta viszont a stopper funkció működtetéséhez nélkülözhetetlen nyomógombokat.

CAZ101AL.BA0842

A TAG Heuer Formula 1 modellcsaládban már megszokott alumínium funkciógyűrű a Red Bull kék színét kapta ezúttal, az átlagsebesség mérésére alkalmas számjelzések mellett azonban a „tachymetre” helyett ezúttal a „SPEED” felirat szerepel. 12 óránál pirossal a TAG Heuer logó pajzsának sziluettjét fedezhetjük fel.

CAZ101AL.FT8052

A sunburst, vagyis a középpontból sugarasan a szélek felé haladó csiszolású kék számlapon rakott számokat találunk indexek vagy római számok helyett, látványosan emelve ezzel is az óra megjelenésének erőteljesen sportos hatását. A számok körül piros alapon sárga jelölésekkel percskála hívja fel magára a figyelmet, a szkeletált óra- és percmutató mellett a stopperhez tartozó központi másodpercmutató szembeötlő citromsárga lakkozású.

A dátumablak 4 óránál bújik meg, a tizedmásodperc segédszámlapja mellett két oldalon a verseny rajtrácsára elhelyezett finom utalás fedezhető fel fehér lakkozással.

CAZ101AL.FT0852

A lámpákat lekapcsolva sem burkolódzik sötétbe a TAG Heuer Red Bull Racing különleges kiadás. A mutatók csúcsai, valamint a markáns arab számok is jól leolvashatóan világítanak, amennyiben természetes vagy mesterséges fénnyel előzőleg fel tudtak töltődni.

CAZ101AL.BA0842

A masszív, sportos megjelenésű kronográfhoz nagyon jól illik az integrált végű fémcsat, tömör acél szemei három sorban kapcsolódnak egymáshoz és gyakorlatilag örök életűek.

A Red Bull kiadás fémcsatja

Ugyanakkor kifejezetten ehhez a kiadáshoz a TAG Heuer egy kívül textil mintázatú, belül bordázott gumiszíjat is tervezett, kék színben, tradicionális tüskezárral.

A Red Bull kiadás barázdált gumiszíja

Az órát megfordítva a különleges kiadáshoz készített hátlapot nézhetjük meg, a szériára utaló kockás zászló fölött a Red Bull Racing logója található, illetve a „RED BULL RACING FORMULA ONE TEAM SPECIAL EDITION”, „SWISS MADE SINCE 1860” és a „WATER RESISTANT 200 METERS” vízállóságra utaló gravírozás olvasható.

CAZ101AL.FT8052

Luczay Szabolcs