Hírek

4 ÓRA MEG 1 CSAVAR: FÉRFIAS IDŐMÉRŐK EGY KIS PLUSSZAL

Óraszerkezetek komplikációján azt értjük, amikor a pontos idő kijelzésén túl az óramű további funkciókra is képes. Ilyen lehet a dátumablak vagy a stopperes időmérés is. Az alábbiakban 4 olyan órát mutatunk, amelyek valamivel többet tudnak társaiknál, és még jól is néznek ki!

Mido Ocean Star GMT

Referenciaszám: M026.629.11.051.01

Mido Ocean Star GMT

A svájci MIDO egy rendkívül praktikus GMT funkcióval felszerelt változattal gazdagította az Ocean Star búvárórák kollekcióját. Ez az óra két különböző időzónában is kiigazodik: könnyen leolvashatóan mutatja a hazai és a helyi időt. A sportos óra hátlapjára a MIDO az időzóna jelzéseket gravírozta. A rendkívül könnyen kezelhető GMT funkció kétszeres szabadságot kínál azoknak, akik a vízben vagy a szárazföldön egy adrenalindús kalandban vesznek részt.

Mido Ocean Star GMT

A rozsdamentes acél tok átmérője 44 mm, vízállósága meggyőző 200 méter. A kerámiabetétes lünetta és a zafírkristály óraüveg nagy biztonságot nyújt a véletlen karcolódások ellen. Belsejében akár 80 óra járástartalékkal bíró automata felhúzású szerkezetet találunk.

Longines Spirit Zulu Time

Referenciaszám: L3.812.4.93.2

Longines Spirit Zulu Time

A Longines már a légi közlekedés kezdetén szorosan együttműködött a XX. század elejének kiemelkedő képességű pilótáival, akik saját és járműveik képességeinek határát feszegetve hódítottak meg korábban elképzelhetetlen csúcsokat. A Spirit szériát a Longines teljes egészében ennek az úttörő lelkületnek szentelte.

Longines Spirit Zulu Time

Ez a különleges időmérő a svájci COSC által bevizsgált kronométer tanúsítvánnyal rendelkezik. A központi narancssárga mutató egy második időzóna beállítási lehetőségét kínálja tulajdonosának. A 24 órás beosztású kerámiabetétes lünetta elforgatásával pedig akár egy további helyszín pontos idejét is leolvashatjuk.

Montblanc 1858 Iced Sea Automatic Date

Referenciaszám: MB129765

Montblanc 1858 Iced Sea Automatic Date

A Montblanc 1858 Iced Sea Automatic Date a Montblanc első sport búvárórája, amelynek számlapja gleccser mintázatú, és amely azt a benyomást kelti, mintha egy gleccser mélyére néznénk. Ezt a zöld gleccsermintás számlapot a Mer de Glace – Jégtenger – a Mont Blanc hegység fő gleccsere ihlette. Textúráját egy már-már elfeledett ősi technikával, a gratté-boisé alkalmazásával érték el.

Montblanc 1858 Iced Sea Automatic Date

Az órához egyirányba forgatható, kéttónusú kerámia lünetta, gravírozott hátlap és egy cserélhető fekete gumiszíj tartozik, finombeállító rendszerrel. Az időmérő megfelel a búvárórákra vonatkozó ISO 6425 szabványnak, és 300 méterig vízálló.

TAG Heuer Monaco X Gulf

Referenciaszám: CBL2115.FC6494

TAG Heuer Monaco X Gulf

A Monaco nélkül a TAG Heuer nem lenne az, aminek ma ismerjük. Ezt a legendás TAG Heuer Monaco különkiadást a Gulf olajipari vállalat jellegzetes, karizmatikus festése díszíti. Hűen különleges történelméhez, a kék napfény csiszolású számlapon 6 óránál az ikonikus Gulf logó, függőleges irányban a világoskék-narancs csíkok; 12 óránál pedig egy TAG Heuer logó látható.

TAG Heuer Monaco X Gulf

A gyűjtők és ínyencek által különösen kedvelt Gulf kiadás ezúttal Heuer 02 manufaktúra szerkezetet kapott, stopper funkcióval és 80 óra járástartalékkal. A hátoldali zafírüvegen keresztül a genfi csíkozású óraszerkezet működésébe is bepillantást nyerhetünk.

Luczay Szabolcs