Hírek

A MONTBLANC ÉS A FERRARI KÖZÖS BEMUTATÓJA

A nagy sikerű Enzo Ferrari kiadást követően a két luxusmárka dizájnerei szintet léptek, és a Ferrari Daytona SP3 sportkocsi mintájára megalkották a Montblanc Ferrari Stilema SP3 Limited Edition 599 töltőtollat. Az elegáns bemutatónak a hamburgi Montblanc Haus adott helyszínt

A Montblanc Haus

A Montblanc Haus 2022. májusában nyitott meg azzal a céllal, hogy a nagyközönség közelebbről megismerhesse a kézírás világát és átélhesse a történelem nagyszerű alkotóinak, művészeinek és tudósainak a világban hagyott kézjegyét.

A 3 szintes épület 3600 négyzetméteren mutatja be a Montblanc történetét, 412 darab íróeszköz, 167 tárló, 28 digitális kijelző és megannyi íráskedvelő munkatárs segítségével. Az érdeklődők előzetes regisztrációt követően tekinthetik meg az állandó kiállítást, Nobel díjasok eredeti kézírását, Voltaire aláírását, Ernest Hemingway, Albert Einstein vagy Spike Lee kézzel írt jegyzeteit.

A Montblanc Haus Hamburgban, a luxusgyártó saját központja és műhelye közvetlen szomszédságában található, ahol a mai napig a színarany tollhegyeket is készítik. Az épület tervezésére a Nieto Sobejanos Arquitectos iroda kapott megbízást, akik az eredeti, XX. század eleji Montblanc tollak csomagolását tekintették referenciapontnak. Innen ered az épület sötét sziluettje, amit élesen szakítanak át a fehér homlokzati elemek.

Montblanc Ferrari Stilema SP3 Limited Edition 599

Az új íróeszköz bemutatójára 2023 februárjában került sor, ahol a VIP vendégek és a nemzetközi média képviselői először tekinthették meg a Ferrari vezető formatervezője által irányított projekt eredményeként megalkotott Montblanc Ferrari Stilema SP3 Limited Edition 599-et.

A koktélok és a Montblanc íráskultúra világába való elmerülés után Nicolas Baretzki, a Montblanc vezérigazgatója és Benedetto Vigna, a Ferrari vezérigazgatója mellett Flavio Manzoni, a Ferrari vezető formatervezője és Alessandra Elia, a Montblanc íráskultúra igazgatója hivatalosan is bemutatta a vendégeknek az íróeszközöket. A vendégek a Michelin-csillagos séf, Heinz Otto Wehmann által készített vacsorát és a Four on Six nevű jazz együttes zenei produkcióját élvezhették.

Az autómárka Icona sorozatának legújabb tagja, a Ferrari Daytona SP3 egész estén át látható volt a Montblanc Haus bejáratánál, így a vendégek felfedezhették az autó jellegzetes dizájnelemeit, amelyek az innovatív íróeszköz megalkotását inspirálták.

A Montblanc által megalkotott íróeszköz bravúrja az, hogy sikerült a kézműves szaktudás felhasználásával visszaadni a Ferrari Daytona SP3 összetéveszthetetlen stílusjegyeit. A könnyű titánból létrehozott megjelenés hitelesen adja vissza a sportautó áramvonalas formáját és dizájnelemeit.

Míg a külső formaterv jellegzetesen Ferrari, a toll “motorja” egyértelműen Montblanc. A kézzel készített Au 750 tömör fehérarany tollhegy és a tokban újonnan elhelyezett rejtett töltőmechanizmus remekül kiegészíti az íróeszköz karcsú sziluettjét.

A Montblanc Ferrari Stilema SP3 Limited Edition 599 a második olyan íróeszköz, amely a két ikonikus luxusmárka együttműködésének keretében jelenik meg. A Montblanc Great Characters Enzo Ferrari Edition a tekintélyes autómárka nagy úttörője és látnok alapítója előtt tiszteleg. Az új kiadás részletes bemutatójával is hamarosan jelentkezünk!