Hírek

MIDO MULTIFORT KRONOMÉTER TANÚSÍTVÁNNYAL

Rendkívüli pontosságot és strapabíróságot ígér az első világháború végét jelző tűzszünet napján alapított svájci Mido. A Multifort széria nevében és alapötletében persze már eleve benne van a környezeti hatásokkal szembeni fokozott ellenállás ígérete. Azonban a 2023 elején megjelenő két új modell minden egyes darabja a független COSC intézet által kiadott pontossági igazolással is rendelkezik.

Az 1934-ben megalkotott Multifort kollekció arról híres, hogy a márka óráit a páratlan kiválóság és megbízhatóság új szintjére emelte. Az új Multifort kronométer tanúsított óra megfelel ennek az örökségnek, miközben a legújabb csúcstechnológiai innovációkat vezeti be. Az akár 80 órás járástartalékkal rendelkező Caliber 80 szilikon hajszálrugóval van szerelve, amely a pontosság megingathatatlan meghatározója.

M038.431.11.097.00_Multifort-M-Chronometer

A most megjelenő színátmenetes zöld és szürke számlapos változatok egyedi jellege a merész megjelenésen keresztül ragyog fel. A zöld kiadás rögtön szembeötlő, kerek formájú és bézs színű Super-LumiNova® kitöltéssel ellátott indexei optimális leolvashatóságot biztosítanak a sötétebb háttér előtt. A függőlegesen csiszolt szatén hatású számlap színskálája a zöldtől a feketéig tart. A rozsdamentes acél tok tömítései 100 méteres vízállóságot nyújtanak. A tömör acélszemekből álló szíjjal ellátott Multifort M Chronometer az esztétikát és a know-how-t ötvözi azok számára, akik a névnél is többre becsülik az időmérő valós értékét.

M038.431.11.097.00_Multifort-M-Chronometer

A szürke színátmenetes változat színben hozzá illő PVD bevonattal rendelkezik. A fizikai gőz fázisú leválasztásnak nevezett eljárás során kopásálló réteg épül fel a rozsdamentes acél felületén. A sima felszín tapintása kellemes és könnyen megkülönböztethető egyedi megjelenést ad óránknak. A számlap függőlegesen csiszolt és a szélek felé sötétedő. Felszínén a rakott arab számokat és az órajelölő indexeket itt is bézs kitöltéssel látták el.

M038.431.36.057.00

A számlap felöli – és a hátoldal is zafírüveg védelemmel rendelkezik. Ez utóbbi által kínált lehetőség a mechanikus óraszerkezet megfigyelhetősége akár működés közben is. Ezt a változatot fekete bőrszíjon csatolhatjuk magunkra, amelynek szélén bézs díszítő varrás fut végig.

M038.431.36.057.00_back

Mindkét modell képes kijelezni a hét napjait és a dátumot is, amelyek két tárcsán forognak el a számlap alatt és jobb oldalon 3 óránál olvashatóak le egy téglalap formájú ablakban. A pontos idő, a dátum és a nap kijelzéséhez szükséges technikai hátteret a Mido Caliber 80 névre hallgató automata felhúzású szerkezet biztosítja, amely az ETA C07.821 „elaboré” szintű werkjének változata.

M038.431.11.097.00_Multifort-M-Chronometer

A már említett hátlapi zafírüvegen keresztül megcsodálhatjuk a genfi csíkozással dekorált felhúzósúlyt és a hőeljárással kékített csavarokat is. Ugyanitt szerepel a „Chronometer” felirat is, amely a rendkívüli pontosságra vonatkozó ISO szabvány teljesítésére utal.

M038.431.11.097.00_Multifort-M-Chronometer

A Mido Calibre 80 ezen változatába szilícium hajszálrugót építettek, amelyre az Si jelzés is bizonyságul szolgál. A svájci márka annyira bízik modellje hosszú távon is megbízható működésében és pontosságában, hogy az általában kínált 2 év garanciát további 3 (!) évvel hosszabbította meg. Ezzel a Mido Multifort M Chronometer vásárlását követően 5 teljes évig a gyári garancia biztonságában használhatjuk időmérőnket.