Újdonságok

A KÉNYELEM HANGJA: MONTBLANC MTB 03 FÜLHALLGATÓ

2020-ban jelentkezett első ízben a luxus kategóriás íróeszközök piacán uralkodó Montblanc audio eszközzel. Az akkori fejhallgató az utazás közbeni zenehallgatás igényeit elégítette ki elképesztően magas színvonalon. Az idén júliusban megjelent MTB 03 névre keresztelt fülhallgató viszont jóval kompaktabb megoldást kínál.

A Montblanc 2020-ban, első fülre helyezhető fejhallgatójának bemutatásakor a kézművesség iránti szenvedélyét a kiváló minőségű hangzásmegoldást kereső luxusutazóknak ajánlotta. A valódi vezeték nélküli fülhallgatók mindennapi életben való jelenlétére reagálva a Montblanc piacra dobja első In-Ear technológiájú fülhallgatóját, amelynek elegáns formatervét legendás íróeszközei ihlették, a hangzás pedig a tulajdonosok egyéni igényeihez igazodik.

Az időtlen Montblanc Meisterstück íróeszközök jellegzetes esztétikája által inspirált MTB 03 In-Ear fejhallgató megjelenését mélyfekete, könnyűsúlyú gyanta jellemzi. Ennek felülete a legendás és összetéveszthetetlen Meisterstück tollak felületére emlékeztet, valamint megtalálható rajta az íróeszközöket is megkoronázó fehér Montblanc embléma. Optimális ergonomikus illeszkedéssel és kiváló minőségű anyagokból készült, úgy tervezték, hogy megfeleljen viselője igényeinek a mindennapok kihívásai során. Aktív zajszűrést kínál, valamint live mode lehetőséget és vízállóságot.

Az MTB 03-ban érintéses funkciók is helyet kaptak, amelyekkel könnyedén vezérelhetők a legfontosabb utasítások, például a hang lejátszása/szüneteltetése vagy a hívások fogadása.

Az MTB 03 egy fekete bevonatú alumínium töltőházban rögzítve kényelmesen elfér a zsebben, vagy elegánsan elhelyezhető az asztalon az irodában vagy otthon. A Montblanc érzéke a részletek iránt a fülhallgató kialakításának olyan apróságaiban mutatkozik meg, mint a Montblanc védjegyével gravírozott finom krómgyűrű.

Az MTB 03 hangzásának kialakításához a Montblanc a neves hangmérnökhöz, Axel Grellhez fordult, aki számos Sennheiser fej- és fülhallgató hangzásáért felel. Az ő közreműködésével a Montblanc egy olyan kiegyensúlyozott hangbeállítást hozott létre, amely rezonál a közönségére – a Montblanc Sound Signature-t.

“A fejhallgatók annyira fontos részévé váltak mindennapi tevékenységeinknek és digitális rutinjainknak, hogy olyan nagy teljesítményű megoldást akartunk létrehozni, amely prémium minőségű anyagokat használ, hogy a minőséget finoman, mégis elegánsan, egyedien Montblanc-os dizájnnal fejezze ki. Ahogyan mindenki kézírása más, úgy mindenki hallása is más, és az optimális élmény érdekében olyan szintű testreszabást igényel, amilyet a Montblanc Sound Signature tud nyújtani” – mondta Dr. Felix Obschonka, a Montblanc New Technologies részlegének igazgatója.

A Montblanc MTB 03 fülhallgató vezeték nélküli 5.2 Bluetooth kapcsolattal és aktív zajszűrő rendszerrel (ANC) rendelkezik. Vízállósága az IPX4 szabványnak megfelelő. Ilyen besorolást csak az a termék kaphat, amelyet egy erre tanúsított, független cég célirányos vizsgálatnak vetett alá. Ennek keretében 5 percen keresztül vízsugarat permeteznek a termékre minden irányból.

A fülhallgató akkumulátora 5-6 óra zenelejátszásra elegendő töltéssel rendelkezik, melyet 3 alkalommal lehet feltölteni közvetlenül a vezeték nélküli alumínium hordozótokból. A csomagban USB-C töltőkábel is helyet kapott, valamint 4 db különböző méretű szilikon füldugó a tökéletes illeszkedés érdekében. A hangzást a Montblanc Sound alkalmazás segítségével szabhatjuk igényeinknek megfelelően.