Újdonságok

SÁRKÁNYVÉRFA A SZÁMLAPON: RADO ÉS GREAT GARDENS OF THE WORLD EGYÜTTMŰKÖDÉS

Hawaii loulu pálma, chilei araukária fenyő és jemeni sárkányvérfa mintázata jelenik meg a svájci Rado, valamint a világ legszebb kertépítészeti megoldásait bemutató Great Gardens of the World együttműködésének legújabb fejezeteiben.

Az ösztönös és folyamatosan változó természet az idők kezdete óta minden téren serkenti az emberi kreativitást és tehetséget. A Rado és a Great Gardens of the World szervezet azért kezdte meg együttműködését, hogy egyesítsék a kiemelkedő design és a természet szépsége iránti lelkesedésüket. A textúrák és formák egészen újszerű választéka jelenhetett meg a Rado óragyártásában. Az organikus világából származó motívumok tovább fokozták a tehetséges óratervezők kreativitását.

R27113152

Ennek az ihletett együttműködésnek a legújabb fejezete három egészen különböző növényből származó gyönyörű természeti motívumot vonultat fel, lenyűgözően eredeti számlapdizájnokban. Mindegyiket úgy választották ki az egyedi időmérőkhöz, hogy illeszkedjenek a Rado True Thinline funkcionális kerámia tokjának hangulatához és színárnyalatához. A kiválasztott növények – a hawaii loulu pálma, a chilei araukária fenyő és a jemeni sárkányvérfa – jelenleg mind a veszélyeztetett fajok listáján szerepelnek, érzékiséget és szép vizuális ritmust kölcsönözve ezeknek az egyedi számlap megjelenéseknek.

R27113152

Az új sorozat első darabja egy fényes fekete tokot egyesít a hozzá illő számlappal, amely valódi titokzatosságot sugároz, és amelynek tetszetős, szabályos szerkezete a loulu pálma hajtogatott leveleit idézi fel.

R27113152

A modell ugyanazt a prémium kategóriás Rado R766-os óraművet használja, mint a másik két változat. Ez nagyvonalú, 64 óra járástartalékot biztosít és nem mágnesezhető Nivachron hajszálrugóval van felszerelve, a rendkívül megbízható pontosság érdekében.

A számlap hangulata tökéletes harmóniát teremt a sötét tokkal. Az órát mindkét felén tükröződésmentesített bevonattal ellátott, az óra síkjából búraként kiemelkedő zafírkristály véd. Az óraüveg belső oldalán egy fémesen csillogó, aranyszínű Rado logó jelenik meg.

R27118902

A sorozat következő modellje ragyogóan tükrözi a tervező vizuális inspirációját az araukária fával kapcsolatban. A fehér funkcionális kerámia tok az imént látotthoz képest eltérő hangulatot áraszt – légies, békés és egyedi, amelyet a ritka chilei fa friss, szinte játékos levélkontúrjait idéző, fehér gyöngyház számlap gravírozással fokoz.

R27118902

A funkcionális kerámia – fehér színben különösen érzéki és tapintható – tükörsima felszíne és kontúrjai ötletes kontrasztot alkotnak a fa leveleinek hegyes végével, különösen a hűvösen csillanó kagylóhéj felszínnel.

R27118902

A többi fejezethez hasonlóan ez az óra is titán tok hátlapot visel, amelynek zafírkristályos ablakán fel van tüntetve a “GREAT GARDENS OF THE WORLD” felirat és az óra együttműködésen belüli fejezetszáma. A tok hátlapján háttérként szolgál egy finom motívum, amely egy nagy, nemes fa törzsének növekedési évgyűrűit ábrázolja keresztmetszetben. A minta megismétlődik a 3 darabos gyűjtői szett limitált elérhetőségű dobozain, valamint az időmérőkhöz mellékelt különleges kártyán.

R27088122

Végül, de nem utolsó sorban, az együttműködés 10. fejezete is egy tömör funkcionális kerámia tokkal rendelkezik. Azonban itt a plazmacementált utókezelés következtében sejtelmes csillogó szürke árnyalatban. A Nap felszínén tapasztalt hőmérséklet sokszorosán, 20.000 °C közeli extrém környezetben indított folyamatot a kezelés teljes időtartama alatt 1.000 °C körüli hőmérsékleten tartják.

R27088122

A számlap egy pompás, kétrétegű alkotás, ahol egy rózsaarany színű hátlap látszik át egy azsúrozott felső rétegen, amely gondosan kivágott organikus formákkal emlékeztet a jemeni sárkányvérfa igéző, bonyolultan összefonódott ágaira. Az óra- és percmutatók rózsaszín-arany színezést viselnek: egy finom megoldás, amely az órakészítő mesterség legmagasabb fokát mutatja.

R27088122

Mindhárom fejezet saját, hozzá illő, polírozott funkcionális kerámia csattal van ellátva, amelyet egy megbízható, háromrét hajtogatható titán zár rögzít. Az órák mindegyike 3 bar (30 m) határértékig vízálló, és az automata kaliber kiemelkedő pontosságát a szokásos három helyett öt pozícióban végzett tesztek is megerősítik.

A természet a maga teljességében, szépségében és kizökkenthetetlen pontosságában.

Luczay Szabolcs