Újdonságok

A SÁRKÁNY ÉVE KÖZELEG: MEGJELENT A MONTBLANC THE DRAGON KIADÁS

A kínai asztrológiában minden holdévhez egy állatövi jegy tartozik. 2024 február 10-én a Sárkány évébe lépünk.

Montblanc Zodiac The Dragon – 129570

Az állatövi jegyek 12 éves periódusokban ismétlődnek, vagyis visszafelé haladva az időben 2012, 2000, 1988, 1976, 1964 a Sárkány évében születettek születési éve. Érdemes figyelni azonban arra, hogy a Gergely naptárhoz képest a holdév 1-2 hónappal később kezdődik, és ennyivel tovább is tart.

Tömör arany tollhegy a Sárkány motívummal

A Sárkány különleges helyet foglal el az állatövi körforgásban, mivel a kecske, majom, kakas, kutya stb. mellett az egyetlen képzeletbeli, mitikus lény. Ebben az évben születik a legtöbb gyermek, mivel a „Sárkány bébik” a közvélekedés szerint szerencsések és sikeresek lesznek.

A töltőtoll szára és kupakja

A Montblanc The Dragon töltőtoll jelenlegi kiadása 512 darabos limitációban lát napvilágot, amely a 8x8x8 szorzatának eredménye. A nyolcas szám önmagában is a szerencse szimbóluma, sokszorozott jelenléte további bizakodásra adhat okot. Ráadásul az 512 számjegyeit összeadva megint csak nyolcat kapunk.

Sárkány és a szerencsét hozó felhők

Maga a sárkány kézműves mesterek által gravírozott formában jelenik meg a töltőtoll ezüst kupakján. Az ábrázolás további szimbólumokat is rejt a beavatott szemlélő számára. A gyöngy a szerencsét és sikert jelenti, a gyöngyöt bámuló sárkány szeme szintén a sikert.

A töltőtoll kupakja a klipsszel és a Sárkány évében születettek évszámaival

A sárkány tekergődző teste a fejlődést, a magasabb célok elérését, méretes karmai pedig a hatalmat és erőt képviselik. A felhő motívum szerencsét és boldogságot jelent. A Sárkány egyben az égbolt ura is, ezért láthatjuk a felhők között.

Sárkány motívum a színarany tollhegyen is megjelenik

A felhők megjelennek még a töltőtoll rozéarany bevonatú szárán is, jelezve az élet elixírjének, az esőnek a közeledtét, amely termékenységet és gyarapodást eredményez. A tollszár végén ametiszt követ láthatunk megcsillanni, amely a Sárkány jegyűek születésköve.

Ametiszt berakás a tollszár végén

A Montblanc The Dragon íróeszköze a Sárkány jegyhez kapcsolódó kívánatos tulajdonságokat, képességeket, hatalmat és szerencsét hozó erőt képviseli. Tulajdonképpen egy személyes amulett, amely magabiztosságot és kitartást sugároz.

Mandzsettagomb

A The Dragon kiadáshoz kapcsolódóan jegyzetfüzet és mandzsettagomb is készült.

Jegyzetfüzet