Újdonságok

ERGONÓMIA ÉS TUDOMÁNY TALÁLKOZÁSA: RADO ANATOM

A kézformát tökéletesen követő Rado Anatom először 1983-ban jelent meg, a legújabb fejlesztéseket és egy exkluzív mechanikus szerkezetet felhasználva most kényelmes és dögös változatban csatolhatjuk csuklónkra.

Arra tették fel a brand életét a Radonál, hogy óráik évtizedeken keresztül megőrizzék színüket és makulátlan kinézetüket. Gyakran járunk úgy, hogy az óraszalonban frissen megvásárolt csilivili óránk akár néhány hónap viselés alatt jól látható mikrokarcokat szed össze. Évek elteltével a színe, csillogása is fakulhat.

R10201739

A Rado kutatásért és fejlesztésért felelős részlegének mérnökei a hatvanas évek elején tudták először óra formába önteni a régóta dédelgetett elképzelést. Az akkor használt volfrám-karbid soha korábban nem látott keménységet adott az óratoknak.

Rado Anatom hirdetés az 1980-as évekből

A most használt funkcionális kerámia az óragyártás ideális alapanyaga. Nem tartalmaz fémet, színe nem fakul, szinte megkarcolhatatlan és gyorsan átveszi bőrünk hőmérsékletét. Olyan formavilágot lehet vele teremteni, amely a Rado óráit azonnal felismerhetővé teszi.

R10201739

Az Anatom nevében egyszerre van jelen a csukló formáját követő kialakításra utaló anatómia, valamint a magas szintű kutatásokra utaló atom.

A modellcsaládon belül 4 féle változat közül választhatunk. Az Anatom újrakiadását a márka egy limitált darabszámmal ünnepli. Az R10201739 számú kiadás fekete számlapján 11 darab baguette formájúra csiszolt gyémántot illesztettek. Ezek súlya összesen 0,204 karát. Mindösszesen 40 darab készült belőle.

R10201739

A könnyebb hozzáférést biztosító verziók számlapja színátmenetes. Az R10202319 esetében ez a zöldtől feketéig terjed. Az R10202209 számlapjának közepe kék, és ez sötétedik egészen a feketéig. Az R10202309 változat színét a Rado konyakszínként definiálja Ez egy vöröses-barnás árnyalat, amely gazdagságot, eleganciát és megbízhatóságot sugároz.

R10202319

Az Anatom kiadások szögletes tokja matt fekete funkcionális kerámiából készült. A 32.5 mm széles, 46.3 mm hosszú és 11.3 mm magas tokra illesztették a sötétített, fémes csillogású zafírkristály üveget. Az ívelt kialakítású, szélein fazettált kristály egészen az óratok pereméig nyúlik, ezáltal szinte egybeolvad a kerámia tokkal.

R10202319

Habár a Rado elsősorban órái külső megjelenésére fókuszál, a legkevésbé sem kell csalódnunk, ha górcső alá vesszük a beépített mechanikus szerkezetet. A kizárólag a Rado számára készült, más által nem használt R766 elérhető járástartaléka 72 óra. Ez azt jelenti, hogy akár egy egész hétvégét is végigketyeg az éjjeliszekrényen, és hétfő reggel a pontos időt fogja mutatni.

R10202209

Az óraszerkezet legérzékenyebb része a hajszálrugó, amely hagyományosan ki van téve a bennünket körülvevő mágneses mező káros hatásainak. A Radonál ezt a Nivachron™ ötvözettel védték ki, így nem kell attól tartanunk, hogy óránk felmágneseződik.

R10202309

Az Anatom órákhoz 50 méteres vízállóságot és gumiszíjat kapunk. Ennek kialakítása a csatszemeket idézi, és még futurisztikusabbá teszi az egyébként is kifejezetten fiatalos és formabontó megjelenést.