Újdonságok

A LONGINES TÖKÉLETESÍTI AZ IDŐMÉRÉST AZ ALPESI SÍ VERSENYEKEN

A Söldenben rendezett FIS világkupa első állomásán a Longines az alpesi síeléshez szükséges időmérési technológia és adatkezelés terén jelentős fejlesztéseket mutatott be, amit a St. Mortizban megrendezett 2017-es világbajnokságon avatnak majd fel.

Az óramárka az időmérés határait feszegeti új teljesítményre vonatkozó fejlesztések bemutatásával, amelyekkel növeli a nézők számára a megmérettetés élvezhetőségét, és segíti minden alpesi sí rajongóknak a verseny megértését. Ez a technológiai fejlesztés egy olyan radarral és mozgásérzékelőkkel felszerelt chipet jelent, amit a síelő bakancsára erősítenek. Az érzékelők a sportoló sebességével, gyorsulásával és lassulásával kapcsolatban valós idejű és folyamatos méréseket tesznek lehetővé, megadják a 100 km/órára történő gyorsulás idejét, és elemzést készítenek az ugrásokról. Az adatok TV-grafikonok formájában lesznek láthatóak az otthonról figyelő nézők, a versenyen részt vevő szurkolók, illetve maguk a sportolók számára. Az adatok ténylegesen segítik a versenyzőket teljesítményük egyre pontosabb elemzésében.

Az alpesi sí versenyeken történő időmérés és adatkezelés területén az említett jelentős fejlesztést hivatalosan a 2017-es St. Moritzban megrendezett FIS Alpesi Sí Világbajnokságon használják majd, aminek a Longines a hivatalos partnere és időmérője. A verseny során a márka 4. alkalommal rendezi meg a „Longines Future Ski Champions” nevű megmérettetést, amelyen a világ bármely tájáról származó 16 évnél fiatalabb síelők versenyezhetnek egymással.

A FIS Világkupa döntőjén Aspenben 2017. márciusában a Longines átadja a „Longines Rising Ski Stars” elnevezésű díjakat, amelyekkel a FIS Világkupán részt vevő legjobb 21 év alatti női síelőt és a legjobb 23 év alatti férfi síelőt jutalmazza. Ez a két program a márka globális elkötelezettségének része, amellyel a fiatal sporttehetségeket támogatja.

A szezon hivatalos órája egy másodperc század részét mérő kronográf, a Conquest 1/100th Alpine Skiing, amelyet kifejezetten hivatásos alpesi síelőknek, illetve a sportág rajongóinak készítettek. Ez a modell több közvetítőn keresztül méri az időt, és egy szemléletes analóg kijelzővel rendelkezik, amely egy külön mutató segítségével a másodperc század részét mutatja, köszönhetően a legújabb generációs szerkezetnek.