Egyéb

A LONGINES NAGYKÖVETE: AKSEL LUND SVINDAL

A LONGINES NAGYKÖVETE: AKSEL LUND SVINDAL

A LONGINES NAGYKÖVETE: AKSEL LUND SVINDAL

1982. december 26-án született norvég világbajnok, Aksel Lund Svindal, többszörös olimpiai és világbajnok alpesisíző. 23 éves korában nyert ezüstérmet világbajnokságon. 2005-ben szuper-óriásműlesiklásban aratta első világkupa-győzelmét, majd még abban az idényben a világkupát is megszerezte. 2007-ben öt alakalommal nyert világkupaversenyt.

Aksel Lund Svindal Longines nagykövet pályafutása

Pályafutása során összesen két olimpiai és öt világbajnoki címet szerzett. Ezen túl két-két olimpiai és világbajnoki dobogós helyet is magának tudhat. Összesen 14 világkupa-futatmot, köztük 5 szuper-óriásműlesiklásban nyert.

 

2007-ben egy edzés folyamán súlyos sérülés szenvedett, arccsonttörés és lágyéki és hasi sérülései miatt egyéves pihenőre kényszerült. 2008-ban versenyzett újra, amely idén végén szakági és összetett világkupa győzelmet szerzett.

https://www.instagram.com/p/BuonsHxn-8m/

 

Aksel Lund Svindal Longines nagykövet szereti felfedezni a sí versenyen kívüli világot is…

Aksel szereti felfedezni a sí versenyen kívüli világot is, az ideje nagy részét a Spandex versenyjátékokon tölti, a világ számos különböző pontjára utazva. Aksel Lund Svindal a Longines nagykövete! Úgy nyilatkozott, hogy hálás azért, amiért a karrierje során nagyszerű emberekkel találkozott. Nekik köszönheti, hogy ma ott tart ahol, hiszen nem csak inspirálták, de segítették is őt.

A LONGINES NAGYKÖVETE: AKSEL LUND SVINDAL

2010-ben az olimpián ezüstérmes lett lesiklásban, ami Norvégia 100. téli olimpiai ezüstérmét jelentette. Négy nappal az olimpia után megnyerte a Super-G versenyt. 2011-ben az alpesisi-világbajnokságon aranyérmet szerzett.

https://www.instagram.com/p/Bu5uNTHgq9C/