Egyéb

HUGH JACKMAN A MONT BLANC NAGYKÖVETE

HUGH JACKMAN A MONT BLANC NAGYKÖVETE

HUGH JACKMAN A MONT BLANC NAGYKÖVETE

Hugh Jackman ausztrál film és színházi színész, producer és televíziós személyiség. Oscar-díjra jelölték, Golden Globe-díjas. Sydney-ben született, hatodik gyermekként, ő a legkisebb, öt testvére van, akik mind idősebbek nála. Egy drága fiúiskolába a Knox Grammar Schoolba iratták be, ahol el is indult a pályafutása a My Fair Lady című musicallel.

 

VIDEO – HUGH JACKMAN átveszi a Golden Globe-díjat

 

 

Hugh Jackman Angliában

Az elkövetkező időszakot az Uppingham Schoolban töltötte, angliában. 1995-ben ismerkedett meg leendő feleségével, aki ausztál színésznőként, rendezőként és filmproduerként tevékenykedett. Egy évvel megismerkedésük után kötöttek házasságot.

A Szépség és a Szörnyeteg című nagy sikerű Walt Disney produkcióban játszotta Gaston szerepét. Musicall színészi pályafutását pedig Joe Gillis szerepében folytatta a Sunset Boulvard című musicallben.

 

Hugh Jackman útban a világhírnév felé

Igazán ismertté 1998 után vált, amikor a Királyi Nemzeti Színház Oklahoma című előadásában játszott Londonban, ezért a szerepéért Olivier Award legjobb musical színésznek járó díjat kapta meg.

2000-ben felkérték az X-Men sorozatban a népszerű Farkas szerepére, a filmben olyan híres partnerek, kollégák mellett dolgozott, mint Patrick Stewart, Halle Berry, Ian McKellen, James Marsden, Famke Janssen vagy Anna Paquin.

Hugh Jackman A nyomrultak Jean Valjeanja

2012-ben készült A nyomorultak című brit musical-dráma filmben Hugh Jackman alakította Jean Valjeant, amiért Golden Globe díjat kapott. A film Claude-Michel Shcönberg azonos című musical film változata, ami Victor Hugo 1862-ben írt ismét azonos című francia regény feldolgozása. Kilenc BAFTA és nyolc OSCAR-díjra jelölték.

A nyomorultak videó

 

Hugh Jackman a Mont Blanc nagykövete!