Egyéb

AZ AUTAVIA KOLLEKCIÓ ÚJ FEJEZETET NYIT A TAG HEUER TÖRTÉNETÉBEN

AZ AUTAVIA KOLLEKCIÓ ÚJ FEJEZETET NYIT A TAG HEUER TÖRTÉNETÉBEN

AZ AUTAVIA KOLLEKCIÓ ÚJ FEJEZETET NYIT A TAG HEUER TÖRTÉNETÉBEN

A régmúlt felhasználásával új utakat törve. A legújabb TAG Heuer kollekciót az eredeti Autavia modellekből szerzett inspiráció és a legmodernebb órakészítési technológia felhasználása teszi vonzóvá a kalandorok új generációja számára.

La Chaux-de-Fonds, Svájc – 2019. március 20. : A TAG Heuer felújította az Autaviát, és önálló, számos modellből álló kollekciót hozott létre, amelyek az 1960-as években gyártott eredeti Autavia órák sokoldalúságával és megbízhatóságával büszkélkedhetnek. Karbonszálas hajszálrugó technológia minden modellben megtalálható, így az avant-garde órakészítő cég „Isograph” minősítéssel tovább öregbíti hírnevét.

A múlt és a jövő közötti szakadék áthidalása

A TAG Heuer számára természetes volt, hogy a márka egyik alapelemeként az Autaviát önálló úton elindítsa, kiegészítve a Carrera, Monaco, Formula 1 és Aquaracer kollekciókat. 1933 és 1957 között az Autavia a versenyautók és repülőgépek műszerfalán volt jelen. A név az „automobile” (autó) és az „aviation” (repülés) szavakból származik. Miután a műszerfalon lévő Autavia gyártása leállt, a név továbbra is rendelkezésre állt, és Jack Heuer a cég akkori vezetője úgy döntött, hogy kronográf karóránál használja fel, amit a svájci órakészítő cég 1962-ben adott ki. Az azonnal felismerhető, innovatív új karóra magában rejtette a rally versenyzés energiáját és izgalmát, bármely körülmény mellett olvasható volt. Az óra világszerte népszerű volt a versenyzés szerelmesei és a fegyveres erők körében. Az Autavia nagy sikert tudhatott magáénak, és remek hírnévre tett szert, amíg 1985-ben le nem állították a gyártását. Napjainkban az Autaviát ismét előtérbe hozzák egy hét elemet tartalmazó kollekció formájában, amelyek magukban rejtik az Autavia kalandos és vakmerő szellemiségét.

AZ AUTAVIA KOLLEKCIÓ ÚJ FEJEZETET NYIT A TAG HEUER TÖRTÉNETÉBEN

Az Autavia világa kortárs stílussal ötvözve

TAG Heuer stílusú, pilótafülke által inspirált, megragadó elemek, amelyek az óra múltjában gyökereznek. Azok a tulajdonságok (funkcionalitás, kortalan stílus és számos kombináció), amelyeket a rajongók szerettek az eredeti óra esetén, a Baselwordon bemutatott hét új modell esetén is megtalálhatóak. A rozsdamentes acélból készült 42 mm-es, három mutatóval rendelkező Autavia modelleket a kerek, első generációs, 1960-ból származó Autavia tok és a lesarkított szíjtartó fülek jellemzik. A fekete, kék kerámiából vagy rozsdamentes acélból készült, kétirányban forgó lünetta a 60 perces skálával sportos külsőt kölcsönöz. Az XL koronát a pilóták órái ihlették, amelyeken található túlméretezett korona segítette a kesztyűviselés melletti könnyebb használhatóságot. Az eredeti Autavia a könnyű olvashatóságáról is híres volt, amely a 2019-es verziókra is igaz. Az órajelzések, az óra-, perc- és másodpercmutatók SuperLuminova® borításúak, amely az éjszakai kalandok során is könnyű leolvasást biztosít. A füstös számlap, amelyen 6 óránál dátumablak található, fekete, szürke vagy kék színben érhető el.

Minden kalandra, bármely stílus esetén ideális. A szíj az Autavia kollekció minden modellje esetén kicserélhető. A bőr borjúbőr szíjak sötét vagy világos barna színben érhetőek el. A rozsdamentes acél szíjjal kínált modellek esetén az óra dobozában egy NATO-szíj is megtalálható. A szíj és a kapocs könnyen kezelhető otthoni körülmények között is a tok hátoldalán található egyszerű nyomógomboknak köszönhetően – nincsen semmilyen eszközre szükség.

A NATO-szíjak, a bőr és a rozsdamentes acél szíjak külön vásárolhatóak, így az óra viselője személyre szabott kombinációknak köszönhetően egyedi megjelenést alakíthat ki.

AZ AUTAVIA KOLLEKCIÓ ÚJ FEJEZETET NYIT A TAG HEUER TÖRTÉNETÉBEN

Az örökség és a legmodernebb technológia

A három mutatóval rendelkező Autavia karórákat Calibre 5 kronográffal látták el. Az eredeti Autavia a legújabb technológiák alkalmazásáról volt híres, amiben nem különbözik az új modellektől is. Az új Autavia modellekben a legmodernebb karbonszálas hajszálrugó található, amelyet az avant-garde órakészítő cég ebben az évben korábban mutatott be. A calibre és a karbonszálas hajszálrugó kombinációjának köszönhetően a kollekció minden modellje „Isograph” minősítést kapott. A márkanév a görög „iso” szóból származik, amely „egyenlőt” jelent, és az alkatrészek stabil, állandó mozgására utal.

A mechanikus órák szíveként ismert hajszálrugónak, amely a legnehezebben gyártott elem, fontos szerepe van a teljes működésben. A TAG Heuer matematikusokból, fizikusokból és kémikusokból álló csapata áll az újonnan felfedezett hajszálrugó mögött. A karbonszálas hajszálrugó amellett, hogy megújítja a hagyományos órakészítést, javítja a márka kronométer szerkezetével felszerelt órák teljesítményét. A TAG Heuer karbonszálas hajszálrugó legfontosabb előnye, hogy a könnyű, kis sűrűségű hajszálrugóra gyakorlatilag nincs hatással a gravitáció és a rázkódás, illetve teljes mértékben ellenáll a mágneses hatásnak. A hajszálrugó geometriájának köszönhetően lehető vált a tökéletesen koncentrikus oszcilláció, javítva az óra pontosságát. Optimális hőmérsékleti tulajdonságokat és a légellenállást a karbonszálas hajszálrugó alumínium ötvözetből készült egyensúlykerékkel történő kombinációja teszi lehetővé. A kizárólag a TAG Heuer által forgalmazott karbonszálas hajszálrugó rögzített foglalattal készül. A gyártás a cég La-Chaux-de-Fonds városban található saját laboratóriumában történik.

A rozsdamentes acél vagy titán tok hátlapjába vésett propeller és az abroncs kollekció gazdag öröksége előtti tisztelgés.

AZ AUTAVIA KOLLEKCIÓ ÚJ FEJEZETET NYIT A TAG HEUER TÖRTÉNETÉBEN

Arany bronzban

A három mutatóval rendelkező rozsdamentes acél Autavia modellek mellett a TAG Heuer két bronz verziót is bemutatott. A bronz tokos, 42 mm-es óra füstös zöld vagy barna számlappal érhető el, melyet fekete vagy barna kerámia koronával felszerelt két irányban forgó lünetta egészít ki. A barna számlappal és barna kerámia lünettával rendelkező modell barna bőrszíjjal kapható, míg a zöld számlappal és fekete kerámia lünettával felszerelt modell khaki színű bőrszíjjal érhető el. A tokok hátlapja titánból készült.

A TAG Heuer alapelemei ebben az új óracsaládban is tisztán felismerhetőek. A korábbi sikerek által inspirálva az új Autavia kollekció saját autentikus identitással rendelkezik, de hű marad az eredeti modellekhez, amelyek nyomot hagytak a TAG Heuer univerzumában és az órakészítés történelmében.

Tulajdonságok: TAG Heuer Autavia

WBE5112.FC8266: kék számlap és lünetta, barna bőrszíj

WBE5110.FC8266: fekete számlap és lünetta, barna bőrszíj

WBE5111.FC8266: szürke számlap, acél lünetta, barna bőrszíj

WBE5112.EB0173: kék számlap és lünetta, rozsdamentes acél és NATO-szíj

WBE5110.EB0173: fekete számlap és lünetta, rozsdamentes acél és NATO-szíj

Szerkezet

Automata Calibre 5 új saját „Isograph” hajszálrugóval, kronométerminősítés, 26 mm-es átmérő, 25 drágakő, egyensúly oszcillátor óránként 28 800 rezgéssel (4 Hz), 38 órás járástartalék

Kijelző

Dátum, óra, perc és másodperc

Tok

42 mm-es átmérő, rozsdamentes acél, két irányban forgó lünetta kék vagy fekete kerámia, vagy rozsdamentes acél, zafírkristály tükrözésmentes bevonattal, 100 méterig vízálló (10 bár)

Számlap

Kék, fekete vagy szürke füstös számlap, ródiummal futatott indexek és mutatók SuperLuminova® bevonattal

Szíj

Világos vagy sötétbarna borjúbőr vagy rozsdamentes acél szíj, rozsdamentes acél zárral

Tulajdonságok: TAG Heuer Autavia (bronz)

WBE5191.FC8276: barna számlap és lünetta, barna borjúbőrszíj

WBE5190.FC8268: zöld számlap, fekete lünetta, khaki borjúbőrszíj

Szerkezet

Automata Calibre 5 új saját „Isograph” hajszálrugóval, kronométerminősítés, 26 mm-es átmérő, 25 drágakő, egyensúly oszcillátor óránként 28 800 rezgéssel (4 Hz), 38 órás járástartalék

Kijelző

Dátum, óra, perc és másodperc

Tok

42 mm-es átmérő, bronz tok, két irányban forgó lünetta barna vagy fekete kerámia, zafírkristály tükrözésmentes bevonattal, 100 méterig vízálló (10 bár)

Számlap

Barna vagy zöld füstös számlap, ródiummal futatott indexek és mutatók SuperLuminova® bevonattal

Szíj

Sötétbarna vagy khaki borjúbőrszíj, bronz zárral