Hírek

TAG HEUER CARRERA CALIBRE 16 KOLLEKCIÓ

ÚJ MEGJELENÉSŰ TAG HEUER CARRERA CALIBRE 16 KOLLEKCIÓT MUTATTAK BE

Négy új TAG Heuer Carrera Calibre 16 karórát mutattak be, amelyek modernebb kialakítású elemekkel tökéletesen illeszkednek a márka autóversenyzéshez fűződő múltjához, és kiegészítik a legendás kollekciót.

La Chaux-de-Fonds, Svájc – 2019. július 19.: A TAG Heuer Carrera nemcsak az autóversenyzők, hanem a hagyományokat és az innovatív kialakítást értékelő órarajongók által is nagyra becsült márka. A legendás TAG Heuer Carrera órákba beépített új stíluselemek modern megjelenése nemcsak a számlap olvashatóságát könnyíti meg, hanem a mindennapi viselethez való illeszkedést is elősegítik – akár a munkahelyről, akár egy lezser hétvégéről legyen szó. A felújított 41 mm-es TAG Heuer Carrera Calibre 16 sportos, divatos és egyedi megjelenésű, amely funkcionális és kényelmi szempontból is tökéletes.

Első osztályú megjelenés

Számos új stílusjegy különbözteti meg ezt az új karórát az elődjeitől. A napsugárhatású fekete vagy kék színű számlap még olvashatóbbá vált, ami ideális a célvonal felé tartó, vagy akár a szabad úton cirkáló autóvezetők számára egyaránt. A kronográf három mellék számlapján lévő számlálók nagyobbak és hangsúlyosabbak. Egy SuperLuminova® pont helyett az indexeket teljes egészében foszforeszkáló anyag tölti ki, ami optimális láthatóságot biztosít minden körülmény között. Az óra megjelenését a színek lendülete teszi teljessé – a fekete számlapon a központi, illetve a mellék számlapok mutatóinak végén, a start/stop nyomógombokon és a 12-es, illetve a 3-as szám között piros színű jelzés látható. A kék számlappal rendelkező modellek esetén narancssárga szín jelenik meg.

Emellett az új modelleket a rozsdamentes acél tok teszi egyedivé, amely a kisebb szíjtartó füleknek köszönhetően vékonyabbnak tűnik. A csiszolt és polírozott kidolgozás egyensúlya még dinamikusabb megjelenést biztosít. A szíjtartó fülek új hossza és stílusa kényelmesebbé teszi az óra viselését – nap mint nap, versenyről versenyre.

A fekete vagy kék kerámia lünetta szintén nagyobbnak tűnik, mivel nem rendelkezik fém gyűrűvel a külső széle körül. Ez a változás kihangsúlyozza az elegáns óra sportos kivitelét.

Dinamikus kombináció

A négy új modell legszembetűnőbb eleme a kék számlappal és barna bőrszíjjal rendelkező darab. Az adott méretű TAG Heuer Carrera karóra esetén az említett szín ismételt bevezetése mellett az óra perforált borjúbőr szíjjal rendelkezik, amelyet a számlapon is megjelenő narancssárga színű varrás és bélés tesz különlegessé. A másik napsugárhatású kék színű számlapos karóra rozsdamentes acél szíjjal felszerelt. A napsugárhatású fekete számlappal rendelkező modellek szintén rozsdamentes acél vagy perforált fekete, piros varrással díszített bőrszíjjal rendelkeznek.

Mit rejt a külső?

Minden új modellben automata Calibre 16 szerkezet található, amelyet egy bélyeggel ellátott hátlap véd. A hátlapon a kollekció neve és egy keréknyom minta látható, amely a kollekció sebességhez és kalandhoz fűződő örökségét jelképezi. A korona szintén megújult azáltal, hogy a középső részére fekete lakk, illetve a TAG Heuer pajzs került.

A TAG Heuer Carrera kollekciót eredetileg 1963-ban mutatták be. Egybeforr az autóversenyzés világával, a márka egyik legismertebb és legnépszerűbb darabja. Hivatalos versenyzőknek tervezték, így a kollekció a nevét a híres és veszélyes Carrera Panamericana versenyről kapta, amelyen csak a legvakmerőbb versenyzők vettek részt. A „Carrera” szó versenyt, karriert jelent. Az ezt a nevet viselő órák azok számára készültek, akik a saját útjukat követik – akár a versenypályáról, akár egy egyedi útvonalról legyen szó.

Jellemzők

TAG Heuer Carrera Calibre 16 kronográf

Referencia szám: CBM2110.BA0651: fekete számlap és lünetta, rozsdamentes acél szíj Referencia szám: CBM2110.FC6454: fekete számlap és lünetta, fekete bőr szíj

Referencia szám: CBM2112.BA0651: kék számlap és lünetta, rozsdamentes acél szíj
Referencia szám: CBM2112.FC6455: kék számlap és lünetta, barna bőr szíj

Szerkezet

Automata Calibre 16, átmérő 30,4 mm, 25 ékkő, gyors nap és dátum korrekció, óránként 28800 rezgést végző lendkerék (4 Hz), 42 órás járástartalék

Megjelenés
Kronográf óra és perc számlálókkal; óra, perc és másodperc, nap és dátum

Tok

41 mm-es átmérő, rozsdamentes acél tok, rögzített kék vagy fekete lünetta, zafírkristály tükrözésmentes bevonattal, vízállóság 100 méterig (10 bár)

Számlap
Kék vagy fekete napsugárhatású, csiszolt számlap, fekete „azúrkék” perc és óra kronográf számlálók és állandó másodpercjelző, ródiummal futtatott indexek és mutatók SuperLuminova® bevonattal

Szíj

Rozsdamentes acél szíj, fekete vagy barna bőr szíj, rozsdamentes acél pillangózár