Hírek

Alec Monopoly a TAG Heuer nagykövete!

Alec Monopoly a TAG Heuer nagykövete! – Alec Monopoly ismert graffiti művész, New York Cityből származik. A híres graffiti művész más városokban is dolgozott, mint Miami vagy Los Angeles, de az Egyesült Államokon kívül, Európában, Mexikóban vagy Ázsia városaiban. Tevékenységének, munkásságának jellegzetessége, a különféle, ikonikus popkultúra karaktereinek ábrázolása. Justin Bieber Believe című filmjében élő freskót készített.

 Alec Monopoly a TAG Heuer nagykövete!

New Yorkban a Westhamton Beachen nőtt fel, majd 2006-ban költözött Los Angelesbe. Mivel Los Angelesben sok hirdetőtábla található sokkal jobban dolgozott Los Angelesben, ahol kiemelkedett a New York-i igényesebb művészete miatt is.

Saját arcát mindig maszk és kalap mögé rejti, a névtelenség igénye a New York-i utcákról származik, ahol graffiti művészként a börtön lehetőségével is számolnia kellett. A szerencse azonban 2008-ban Alec felett is felragyogott és karrierje kezdetét vette a Monopoly Man kabalájával.

Adrien Brody, Robert De Niro és számos más hiresség is hozzátartozik a hosszú listához, akik híressé tették.

A művész az utcai művészet világában fontosnak tartja a vandalizmus elkerülését. Tartózkodik az autópályáktól és minden szövetségi és kormányzati ingatlanoktól. Szereti a raktárakat és az elhagyott épületeket. Olyan képeket próbál készíteni, amelyekkel mindenki azonosulni tud. Fontos olyan módszert kitalálni, amelynek segítségével mindenki azonosítani tudja a munkáját, hiszen a képek mellett sétáló emberek nagy többsége nem graffiti művész.

2010 novemberében az első szóló galériáját New Yorkban nyitották meg. Alec Monopoly a TAG Heuer nagykövete!