Style Blog

A TAG HEUER A PORSCHE FORMULA E PARTNERE LESZ

A TAG HEUER A PORSCHE FORMULA E PARTNERE LESZ

A Formule-E egy elektromos autóverseny kategória, amelyet a FIA a Nemzetközi Automobil Szövetség határoz meg. A versenynek az a célja, hogy az együléses elektromos autók a lehető legmagasabb szinten versenyezzenek. 2012-ben alapították meg és az első szezon 2014-2015-ben került megrendezésre.

A 2019-2020-as szezonban fog bemutatkozni a Porsche Formule E Team. 2017-ben jelentették be, hogy a német márka csapatot fog alapítani a Formula E bajnokságra. A bejelentés során azt is közzétették, hogy a 2017-es szezon végén a Porsche kiszáll a WEC LMP1-es kategóriájából.

2019 márciusában a német márka elektromos autója egy privát teszt keretein belül tette meg az első métereket. Augusztusban mutatták be a versenyautót, amely a 99x Electric nevet kapta.

Neel Jani és André Lotterer alkotják a csapat versenyzőpárosát.

Augusztus 26-án a TAG Heuer bejelentette, hogy csatlakozik a csapathoz, névadó és időmérő partnerként.

„A korábbi sikerekre alapozva a Porsche és a TAG Heuer szorosabbá alakítja az együttműködését a Formule E-ben, amely a világ első elektromos utcai versenysorozataként már a hatodik szezonját kezdi” – a TAG Heuer így kezdi a közleményét, amelyet a saját honlapjukon tettek közzé.

A Formula E-ben kötött partnerség összekapcsolja a különböző területeken megszerzett szaktudást, így mindkét társaság a technológia új dimenzióiba juthat, a pontosság és az együttműködés szempontjából a közlemény szerint.

A motorsportok iránti szenvedély az, amelyet megoszt egymással a TAG Heuer és a Porsche.