Style Blog

MIDO OCEAN STAR

MIDO OCEAN STAR

A Gibraltári szoros felé néző Europa Point elnevezésű világítótorony nélkülözhetetlen referenciapont azon tengerészek számára, akik az Ibériai-félsziget partjai felé közelednek. Az Europa Point Gibraltár legdélebben fekvő pontja, amikor a látási viszonyok tiszták, akár Észak-Afrikából is látható.

Az Europa Point Világítótornyot, amelyet Szentháromság-világítótoronynak is neveznek, 1841. augusztus 1-én nyílt meg. A rövid ünnepségen tízezer ember vett részt. A Trinity House üzemelteti a fehérre festett, közepén széles, vörös vízszintes sávot viselő építményt.

Mido Ocean Star és a világítótorony

Mielőtt megnyitották volna a világítótornyot, a tengerészek az Európai Szűzanya Szentélyének a fényétől függtek, a Gibraltári-öbölben navigáló tengerészek. A fényt az 1841-es megnyitást követően egy kanócú olajlámpák bocsájtották ki, amelynek erejét lencsék és tükrök kombinációjával növelték meg.

Az Atlanti-óceán és a Földközi-tenger találkozásánál helyezkedik el, 49 méter magasan a víz felett. A helyiek La Faroia néven ismerik, amely spanyol nyelven azt jelenti: lámpaoszlop.

E robusztus épület biztonságát és megbízhatóságát idézi az 1944-ben létrehozott Ocean Star kollekció, amely idén, 2019-ben ünnepli 75. évfordulóját.

75 éves a Mido Ocean Star kollekció

A Mido Ocean Star kollekciója felidézi a búvárórák műfaját, amely kétszáz éves múlttal büszkélkedhetnek. A tizenkilencedik század elején készült el az első modellek, amelyeket a felfedezők számára építettek. A huszadik században katonai és ipari célra is előállították a víz alatti műveletek tervezett órákat.

A kollekciójának 75 éves évfordulóját a márka az Óceán partján elhelyezkedő városban ünnepelte, szintén megemlékeztek a 2019 Red Bull Cliff Diving World Series döntőjében, amelynek a Mido különleges partnere volt.