Hírek

Fiatal még, csak 160 éves: egy klasszikus Carrera újrakiadásával indítja alapításának ünnepi évfordulóját a TAG Heuer

Fiatal még, csak 160 éves: egy klasszikus Carrera újrakiadásával indítja alapításának ünnepi évfordulóját a TAG Heuer

A „carrera” szó a spanyolban jelent futamot, versenyt és akár karriert is. Ez a szó ütötte meg Jack Heuer fülét a hatvanas évek legelején, amikor megfelelő nevet keresett egy hamarosan megjelenő kollekciónak. A Carrera Panamericana a korszak egyik legveszélyesebb autóversenye volt, melyet a mexikói autóutakon tartottak meg. A Carrera modellcsalád vizuális kialakításában elsődleges szempont volt a könnyű leolvashatóság: az autóversenyek adrenalintól túlfűtött pillanataiban, futam közben is akár egy pillantással értelmezhetőnek kellett lennie a számlapnak. A most megjelenő Carrera 160 Years Silver Limited Edition elődje 1964-ben hagyta el a gyárat.

Carrera

TAG Heuer Carrera 160 Years Silver Limited Edition

A híressé vált ezüst számlapos modell a kékes-fehér „azurage” segédszámlapokkal mindössze 36 milliméter átmérőjű tokba került, és a számlap valamint a kronográf nyomógombjai időtlenül elegáns formatervet kaptak. A 2020-as kiadás nem is nyúlt ezekhez a részletekhez, viszont a 21. századi elvárásokhoz igazította a tok méretét és a belső tartalmat.

 

Az eredeti kiadás óratokjának átmérőjéhez képes a mostani 3 milliméterrel nagyobb és a formája is enyhén módosult. A számlapon az elmaradhatatlan Carrera felirat, valamint a pajzs formájú vintage Heuer logó, melyeket domború zafírkristály óraüveg véd.

Carrera

A mutatók bézs SuperLuminova®.bevonatot kaptak, a kismásodperc pedig bal oldalra, 9 órához került. Mindez a TAG Heuer technológiai fejlesztésének következménye, hiszen a hatvanas évek Valjoux óraszerkezetéhez képes ez a modell Heuer 02 szerkezetet kapott. A Heuer 02 fejlesztése és gyártása teljes egészében a TAG Heuer manufaktúrában készül, a svájci Chevenez városában. A kronográf szerkezet járástartaléka 80 óra, és a legjobb szakemberek szerelik össze 168 apró alkatrészből.

Carrera

Az órát kézbe véve és megfordítva tovább gyorsulhat szívverésünk: a hátlap lehetőséget biztosít a szerkezet megtekintésére. A Heuer 02 szerkezet hivatalos lengősúlya – mely az automatikus felhúzást biztosítja – egészen egyedi díszítést kapott. Az évfordulóra emlékezve a „160 YEARS OF AVANT-GARDE” feliratot gravírozták bele, és nem hiányozhat a kockás zászló és a logó sem.

Carrera

A brand alapításának évére utal a kiadás korlátozott darabszáma. Az egész világon mindösszesen 1860 darab készül belőle, külön neki tervezett díszdobozban, fekete alligátorbőr szíjjal. Modellszáma CBK221B.FC6479, vízállósága 10 bar.