Hírek

A LONGINES AZ 1940 ÉVEK VÉGÉRŐL SZÁRMAZÓ ELEGÁNS ÓRÁHOZ NYÚLT VISSZA: LONGINGES HERITAGE CLASSIC CHRONOGRAPH 1946

Longines Heritage Classic Cronograph 1946

Longines Heritage Classic Cronograph 1946 – A Longines a Heritage csoportot új taggal bővíti: a Longines Heritage Classic Chronograph 1946 modellel, amely az 1940-es évek végéről származó óra ismételt kiadása. Ezen időszak alatt a svájci márka számos elegáns karórát hozott forgalomba az adott időszakban elérhető legszínvonalasabb technológia használatával. Ezek a modellek az időtálló stílusukkal továbbra is elbűvölik a vintage órakészítés szakértőit.

A Longines Heritage Classic Chronograph 1946 karóra 40 mm-es rozsdamentes acél tokkal rendelkezik, amelyben a márka által kifejlesztett önfelhúzó kronográf szerkezet található (L895.5).

 

Az inspiráció

Longines Heritage Classic Cronograph 1946
Az inspirációul szolgáló karóra kialakításával összhangban ez az óra domború, ezüstözött, opálos számlappal rendelkezik, amelyet két finoman faragott számláló tesz hangsúlyossá: egy 30 perces számláló és egy kisebb másodperc számláló. A harmonikus arab számok az adott időszakra jellemző dőlt, „dolphin” stílusban láthatóak. A számlapon 12 óránál a LONGINES felirat olvasható antik stílusú karakterekkel. A kékszínű acélból készült „levél” stílusú mutatók kiemelik az elegáns óra szépségét. A számlapot tükrözésmentes bevonattal ellátott zafírkristály borítja.

Ez a modell matt fekete bőrszíjjal kapható, amelyet puha textura és határozott vintage kidolgozás jellemez.

 

Longines Heritage Classic Cronograph 1946TOK

Alak: kerek
Anyag: rozsdamentes acél
Üveg: karcálló zafírkristály, belső felszínén számos tükrözésmentességet biztosító bevonat
Méret: átmérő: 40 mm
Vízállóság: 3 bar nyomásig vízálló

 

SZÁMLAP ÉS MUTATÓK

Szín: ezüst
Órajelzők: festett arab számok
Mutatók: Kék acél mutatók

 

SZERKEZET ÉS FUNKCIÓK

Szerkezet típusa: automata
Calibre: L895
Szerkezet leírása: önfelhúzó mechanikus szerkezet, óránként 28 800 rezgést végez, amellyel 54 órás járástartalékot biztosít
Funkciók: óra-, perc-, és másodpercmutatók 3 óránál
Kronográf: igen

Kronográf funkció: kronográf mechanizmus: központi 60 perces mutató és 30 perces számláló 9 óránál

 

SZÍJ

Anyag: bőr szíj
Szín: fekete
Zár: zárral ellátott

 

A klasszikus órakészítés legjava

Longines Heritage Classic Cronograph 1946

Napjainkban a Longines a korábbi termékek eredeti legjellemzőbb tulajdonságait az órakészítés legújabb technológiai vívmányaival ötvözi. A Heritage modellek tiszteletadásul szolgálnak a cég innovatív szellemisége iránt, amely a Longines tervezőit a kezdetek óta vezérli. A márka termékei több úttörő személyhez is kapcsolódtak azok kalandjai során, az égen, földön és a víz alatt egyaránt. A Longines órák alapját ez a hosszú időre visszanyúló tapasztalat adja. Jól mutatják a márka folytonosságát, illetve finomításokon és elegancián keresztül a múlt felé történő tiszteletadás képességét. A Heritage kollekció kivételes darabjai között kétséget kizáróan a leghíresebb a Lindbergh Hour Angle Watch, amely Charles Lindbergh amerikai pilóta számára 1931-ben készült karóra ismételt kiadása. Emellett számos egyéb csillaggal találkozhatunk a Heritage modellek között. A Longines Weems Second-Setting Watch tiszteletadás a Captain Philip van Horn Weems által feltalált navigációs rendszer felé. A Longines Twenty-Four Hours az 1950-es évek Swissair pilótái számára tervezett óra ismételt kiadása.